Timelapse video bouw datacenter BIT-2BCD

Timelapse video bouw datacenter BIT-2BCD

29-07-2009 14:24:16

Zoals in de laatste blogs over de bouw van datacenter BIT-2BCD te lezen is begint het einde van de bouw te naderen: er wordt nu druk gewerkt aan het leggen van netwerkbekabeling en het configureren van het beveiligingssysteem en de brandblusinstallatie.

Aangezien datacenter BIT-2B (de onderste verdieping) ondergronds is, was het nodig om een flink diep gat te graven en de grond onder het bestaande BIT-2A te injecteren om deze steviger te maken. Vervolgens zijn de vloer en muren van BIT-2B gestort.

Hierna kon eind februari de vloer voor BIT-2B (de begane grond) gelegd worden. De muren voor BIT-2B gingen een heel stuk sneller, aangezien deze als grote (en enorm zware) betonplaten uit de fabriek kwamen. Eind maart kon daardoor al begonnen worden met het leggen van de vloer van BIT-2D, de bovenste verdieping van de nieuwbouw. Ook voor deze verdieping werden weer prefab wanden gebruikt, waardoor al in april het dak op BIT-2BCD zat en het hoogste punt bereikt werd, wat uiteraard gevierd werd met een feestje.

De koelmachines voor BIT-2BCD staan op het dak. We beginnen met twee koelmachines, die in mei op het dak geplaatst werden. Op het dak zijn al aansluitpunten gemaakt voor nog twee koelmachines. In juni is een lasploeg druk bezig geweest om de enorme buizen te lassen die van de koelmachines door de drie verdiepingen lopen. In juli zijn deze koelmachines getest en in gebruik genomen.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.