Webmail account phishing

Webmail account phishing

31-07-2008 11:59:17

Sinds 30 juli zijn er e-mails in omloop die lijken afkomstig te zijn van BIT en waarin gevraagd wordt om logingegevens voor de BIT Webmail te mailen vanwege een controle. De e-mails zien er als volgt uit:

From: Webmail.bit.nl
Reply-To: emailaccountupdate.nl2008@gmail.com
Subject: werkt u uw account bit.nl

Geachte Bit.nl, e-mail account gebruiker,

We zijn op dit moment de controle van onze abonnees per e-mail

accounts in de andere te verhogen
de effici├źntie van onze webmail futures. Tijdens deze cursus
bent u verplicht om de verificatie bureau met de volgende

gegevens, zodat
dat uw account kan worden gecontroleerd;

Gebruikersnaam :....................
Wachtwoord :..............
Grondgebied :...................

Vriendelijk, stuurt deze gegevens om te voorkomen dat de

annulering van uw e-mailaccount.

Bedankt, Bit.nl, Team

Uiteraard is deze e-mail niet van BIT afkomstig, dat mag uit de schrijfwijze en het gebrekkige Nederlands wel duidelijk zijn. Het betreft een slecht uitgevoerde phishing poging om webmail logins te verzamelen, die dan vervolgens gebruikt kunnen worden om spam mee te versturen.

Wel willen we nog maar eens benadrukken dat BIT nooit om wachtwoorden van klanten zal vragen. Onze spamfilters zijn inmiddels getraind op deze e-mails en zullen deze mails (mits een klant spamfiltering van BIT gebruikt) wegfilteren. Onze uitgaande mailservers filteren inmiddels e-mails naar het adres wat gebruikt wordt om de logingegevens mee te verzamelen. Ook hebben wij contact gehad met de provider waar deze e-mails vandaan gestuurd werden en zij hebben de account die gebruikt werd om de mails te versturen offline gehaald. Pijnlijk genoeg waren de inloggegevens voor deze account ook via een vergelijkbare phishing verkregen.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van ontvangen mails, dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze afdeling Customer Care via 0318 648 688 en support@bit.nl.