Zoals et doosje bij ons boot …

Zoals et doosje bij ons boot …

11-03-2008 12:12:34

…boot ie (nog) nergens!

Al eerder hebben we verteld over bit-pxe, onze opensource pxe code waarmee we een groot gedeelte van onze loadbalanced platformen laten booten. Nu klinkt dat natuurlijk allemaal erg leuk, maar hoe ziet dat er dan uit? We hebben maar eens een filmpje gemaakt van een spamd-machine die aan het booten gaat. De machine in kwestie komt net uit de doos, het gaat om een Sun Fire X2200 met twee quad-core AMD processoren en 8GB RAM.

Nadat je in het filmpje een login-prompt ziet is de machine nog niet helemaal afgeconfigureerd. Dit wordt door Cfengine gedaan. Een minuut of drie later heeft de machine via Mysql replicatie alle specifieke (via service.bit.nl in te stellen) instellingen binnengehaald en kan het BIT-SWAMP van dienst zijn voor het scannen van spam. Op deze manier kunnen we binnen 15 minuten capaciteit bijschakelen; indien nodig natuurlijk. Want we hebben altijd behoorlijk wat overcapaciteit om dat soort situaties te voorkomen.

15 minuten! Bij het ontbreken van dit systeem zouden we hier minimaal een uur voor nodig hebben, en nu hebben we de garantie dat de machine exact zo geconfigureerd is als zijn ‘broertjes’.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.