Ubuntu Intrepid komt eraan

Ubuntu Intrepid komt eraan

29-10-2008 12:48:00

Morgen, donderdag 30 oktober, komt een nieuwe versie (8.10) van Ubuntu uit genaamd ‘Intrepid Ibex’. Met deze negende versie van Ubuntu viert Canonical ook het vierjarig bestaan van Ubuntu.

Deze nieuwe versie is onder andere beter geoptimaliseerd voor mobiele systemen en is de gebruikersinterface dusdanig verbeterd dat deze op een kleine notebook even goed zou performen als op een high-end werkstation.

De Nederlandse mirror van Ubuntu (nl.archive.ubuntu.com) die door BIT gehost wordt is in augustus voorzien van een nieuwe opstelling.

Naast de standaard methodes om Ubuntu te bemachtigen, waaronder RSync, HTTP en FTP, zal BIT nu voor het eerst met 2 servers deze CD’s op het Torrent netwerk gaan seeden. Bij de vorige release hebben een aantal collega’s, waaronder ikzelf, via hun eigen servers bij BIT dit gedaan, en met success want samen deden we ook zo’n 300mbit/s aan verkeer. Dit keer gaan we voor het eerst ook torrents via IPv6 seeden! ipv6.torrent.ubuntu.com wijst daarom naar de Ubuntu-setup van BIT. We zullen proberen zo snel mogelijk statistieken van het torrentverkeer beschikbaar te maken.

Gemiddeld doen wij op dit moment ongeveer 100Mbit/s verkeer op het Torrent netwerk met pieken tegen de 165Mbit/s tijdens de RC Release van Intrepid. Voor de daadwerkelijke release morgen zullen we een flink stuk meer verkeer gaan verwachten.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.