Zoals beloofd, Ubuntu statistieken

Zoals beloofd, Ubuntu statistieken

19-05-2008 12:53:08

In de posting 'De Hardy release', dat was em dan!' beloofde ik dat ik na de betreffende presentatie hier wat cijfers zou posten. Bij deze!

Landen die gebruikmaken van nl.archive.ubuntu.com

Ook al ben je nl.archive.ubuntu.com, het weerhoudt een hoop mensen in andere landen er niet van om je als mirror in te stellen. In de onderstaande grafiek zien we dat nl.archive.ubuntu.com ook in zuid-Amerika populair is.


Grote groei in aantal Nederlandse gebruikers

Uit bovenstaande grafiek kunnen we ook opmaken dat er ruim 35000 IP-adressen uit Nederland gebruik hebben gemaakt van onze mirror. Een half jaar geleden vonden we er slechts rond de 3000 terug. Hou hierbij in je achterhoofd dat er veel mensen zijn met meerdere pc’s achter hetzelfde IP-adres, en dat je ook wel een aantal gebruikers hebt met dynamische ip’s. Er is dus een grote groei zichtbaar in het aantal gebruikers van Ubuntu in Nederland. Goed nieuws dus!

Welke ISP in Nederland heeft de meeste Ubuntu-clue?

Als we inzoomen op Nederland kunnen een beetje achterhalen waar de meeste Ubuntu-gebruikers zitten. Het lijstje is niet erg verrassend, het komt vrij aardig overeen met het formaat van de genoemde ISP’s. Wat wel grappig is, is dat BIT op de 20′ste plaats staat.


Welke Ubuntu-versies worden er zoal gebruikt?

We kunnen ook een aardig beeld krijgen van de verschillende versies van Ubuntu die gebruikt worden.

Zo kun je zien dat er best een hoop mensen geupgrade hebben naar Hardy. Maar ook dat we na de Hardy-release op een dag ruim 1000 gebruikers meer tegenkomen.

De releaseparty gisteren is naar mijn idee gisteren vrij goed bezocht. Bij mijn presentatie over deze mirror was een man of 25 aanwezig en ik zat in het kleinste zaaltje. Misschien dat de organisatie nog met aantallen naar buiten komt. Ik wil de organisatie in elk geval bedanken voor hun inzet en laten we hopen dat de groei die we lijken te zien doorzet!

Mijn presentatie over nl.archive.ubuntu.com op de Hardy Release Party 2008, Amsterdam kun je nu downloaden.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.