BIT host nieuwe webwinkel Blokker

BIT host nieuwe webwinkel Blokker

22-01-2010 14:55:43

De nieuwe webwinkel van Blokker wordt volledig gehost door zakelijke internet service provider BIT uit Ede. Het platform en de bijbehorende services zijn ondergebracht in de modernste datacenters van Nederland. Blokker wil in de komende tijd de webwinkel verder ontwikkelen. De schaalbaarheid, beschikbaarheid en snelheid die BIT garandeert, sluit aan bij de groeistrategie van Blokker. BIT levert daarnaast 24/7 ondersteuning op de geboden IT-infrastructuur.

*Zekerheid gegarandeerd*
Consumenten die winkelen op internet willen een site die snel, veilig en altijd beschikbaar is. Sites die de gebruiker storen in zijn aankoop zorgen voor verlies van omzet. BIT garandeert een hoge beschikbaarheid door het gebruik van loadbalancers en het dubbel uitvoeren van het platform en de serveromgeving, verdeeld over twee BIT-datacenters. Deze serveromgevingen staan via een eigen glasvezel met elkaar in verbinding. Wanneer een systeem onderhoud nodig heeft of onverhoopt uitvalt dan neemt het tweede systeem het naadloos over. De webwinkel kan zo altijd zeer hoge aantallen bezoekers en transacties aan.

Hans Reinerie, Manager ICT bij Blokker B.V.: "Bij BIT beschikken we over de meest moderne voorzieningen, zowel qua techniek als know-how. Als we snel en goed iets in onze omgeving aangepast willen hebben dan kan zelfs een eerstelijns-helpdeskmedewerker ons al bijstaan. We maken gebruik van de geadviseerde Sun-hardware. IBM en een aantal partners hebben gezorgd voor de nodige shopapplicaties en de implementatie. Voor een pragmatisch bedrijf als Blokker is deze samenwerking een verademing."

Alex Bik, technisch directeur bij BIT: "We zien steeds vaker dat bedrijven hun volledige IT-infrastructuur in onze datacenters plaatsen. Naast de keuze voor de meest moderne faciliteiten, blijken veiligheid en het voordeel op stroomkosten en onderhoud het te winnen van de eigen voorzieningen."