Fujitsu levert servers voor hypermoderne BIT-datacenters

Fujitsu levert servers voor hypermoderne BIT-datacenters

06-05-2010 14:58:10

Zakelijke internet service provider BIT kiest Fujitsu voor de levering van servers aan klanten van de nieuwe BIT-datacenters. Fujitsu levert IT-gebaseerde bedrijfsoplossingen en zet voor klanten van BIT zijn PRIMERGY-servers in. Dit zijn flexibele, betrouwbare en duurzame serveroplossingen die goed aansluiten op de moderne IT-infrastructuur in de BIT-datacenters. BIT maakte eerder gebruik van x86-servers van Sun Microsystems.

Energiebesparend
De datacenters van BIT behoren tot de meest moderne faciliteiten van Nederland. Voor BIT-klanten is het belangrijk te beschikken over veilige, schaalbare en milieuvriendelijke oplossingen. De PRIMERGY-servers onderscheiden zich daarnaast door het CoolSafe-concept.

Afrekenen naar verbruik
BIT hanteert het principe dat elke klant alleen betaalt voor zijn eigen stroomafname. Door energievriendelijke producten in te zetten, besparen klanten verder op stroom- en koelingskosten, de hoofdkostenposten binnen een IT-infrastructuur. Fujitsu is daarnaast de eerste fabrikant die voldoet aan het Energy Star-label dat aangeeft dat apparatuur voldoet aan specifieke eisen op gebied van energie-efficiëntie. Een enterprise server van Fujitsu verbruikt 30 procent minder energie in vergelijking met standaard servers.

Hans Zuidema, Senior Corporate Account Manager Fujitsu: “Door het contract met BIT zetten we verdere stappen op de datacentermarkt. Dat we nu voldoen aan de kwalitatief hoge eisen die BIT stelt aan zijn partners, is het resultaat van de transitie die Fujitsu de afgelopen tijd heeft doorgemaakt van hardwareleverancier naar een service-organisatie en hardwareleverancier."

Alex Bik, Technisch Directeur BIT: "Voorheen gebruikten we Sun-servers. Het snijden in de Sun-productportfolio door Oracle na de overname is voor ons aanleiding geweest om op zoek te gaan naar een nieuwe leverancier die aan onze wensen voldeed. De keuze is op Fujitsu gevallen vanwege de kwaliteit van de servers en de ondersteuning die het bedrijf biedt. Door dit contract zijn we in staat tegemoet te komen aan de hoge eisen die klanten aan ons stellen."