BIT organiseert IPv6-informatiemiddag op 25 juni

BIT organiseert IPv6-informatiemiddag op 25 juni

03-06-2010 14:39:28

Op vrijdag 25 juni van 15.00 uur tot 17.30 uur zal BIT een informatiemiddag organiseren over IPv6. Alle klanten van BIT zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst op het kantoor van BIT in Ede.

Op alle access-diensten van BIT, zowel in onze datacenters, via xDSL, glasvezel en huurlijnen levert BIT IPv6-connectiviteit. Tijdens de informatiemiddag zullen medewerkers van BIT uitleg geven over dit internet protocol en hoe IPv6 in de kantoorautomatisering en op servers ingezet kan worden.

Internet Protocol versie 6 is een protocol voor netwerken. Het is de opvolger van IPv4, de nu dominante IP versie. De belangrijkste motivatie voor het ontwerpen van een nieuwe IP versie was het uitputten van beschikbare IPv4 adressen. IPv6 lost dit probleem op met 128 bits adressen in plaats van de 32 bits adressen in IPv4. IPv6 biedt verder voordelen zoals state-loze autoconfiguratie, ondersteuning voor multicast, en betere beveiliging.

Een spoedige uitrol van IPv6 zorgt ervoor dat ook in de toekomst het volledige internet bereikt kan worden door onze klanten en dat het volledige internet de servers van onze klanten kan bereiken. Het aantal beschikbare IPv4 adressen begint hard te slinken en daarmee wordt de noodzaak voor IPv6 steeds urgenter.

BIT hoopt op deze dag een aanzet te kunnen geven voor in gebruik name van IPv6 door haar klanten. U kunt zich hier inschrijven voor deze informatiemiddag.