BIT geeft klanten gratis IPv6 router - 15.000 euro prijzengeld besteed aan routers

BIT geeft klanten gratis IPv6 router - 15.000 euro prijzengeld besteed aan routers

25-06-2010 14:41:04

Klanten van BIT die nu geen IPv6 compatible router hebben kunnen deze gratis omruilen voor een exemplaar dat wel geschikt is voor IPv6. Dat maakte de Internet Service Provider vrijdag bekend op een speciale IPv6 informatiemiddag die BIT voor zijn klanten had georganiseerd.

IPv6

IPv6 zorgt er door middel van een veel groter aantal adressen voor dat het volledige internet ook in de toekomst voor alle gebruikers bereikbaar blijft. De verwachting is dat al volgend jaar de voorraad IPv4 adressen is uitgeput, maar IPv6 wordt nog relatief weinig gebruikt. BIT wil daarom het gebruik van IPv6 bevorderen. Alle access-diensten die het bedrijf levert, zoals xDSL, glasvezelverbindingen en huurlijnen, ondersteunen al geruime tijd IPv6. Veel routers op locatie bij de klant ondersteunen het nieuwe protocol echter nog niet, waardoor veel klanten er geen gebruik van kunnen maken. Klanten kunnen nu gratis hun bestaande router omruilen voor een nieuwe Cisco router die wel IPv6 ondersteunt. Voorwaarde is wel dat de klant daadwerkelijk IPv6 gaat gebruiken.

IPv6 awards

Vorig jaar is BIT voor zijn inzet op het gebied van IPv6 beloond met de IPv6 award in de categorie Internet Service Provider. De IPv6 Awards worden georganiseerd door de Nederlandse IPv6 Taskforce om extra aandacht te vragen voor de noodzakelijke overstap van IPv4 naar IPv6. BIT won 15.000 euro met deze award en beloofde destijds het geld in te zetten om het gebruik van IPv6 te stimuleren.

Alex Bik, Technisch Directeur bij BIT: "Het aantal beschikbare IPv4-adressen begint hard te slinken en daarmee wordt het probleem steeds urgenter. BIT is al in 2001 begonnen met de implementatie van IPv6 in zijn eigen netwerk en diensten. De laatste jaren doen we steeds meer om klanten en collega's over de streep te trekken om ermee aan de gang te gaan. We hebben lang gedacht over hoe we het prijzengeld zouden besteden. Uiteindelijk hebben we samen met Cisco de routeromruilaktie rond kunnen krijgen. Ik denk dat we daarmee een goede manier hebben gevonden om onze klanten daadwerkelijk met IPv6 aan de slag te krijgen."