BIT versnelt ingebruikname nieuw datacenter

BIT versnelt ingebruikname nieuw datacenter

11-10-2010 14:43:10

Zakelijk internet service provider BIT heeft BIT-2C in gebruik genomen. BIT-2C is onderdeel van het drie verdiepingen tellende datacenter BIT-2BCD dat vorig jaar augustus is opgeleverd.

Alex Bik, technisch directeur bij BIT: “Bij de realisatie van de vorige nieuwbouw in 2006, BIT-2A, dachten we een aantal jaren vooruit te kunnen. Veel sneller dan verwacht was onze ruimte volledig door klanten in gebruik genomen en hebben we BIT-2BCD gebouwd. De eerste laag daarvan, BIT-2B, is nu binnen een jaar gevuld. Dat is opnieuw boven verwachting."

Groei
Alex Bik over de groei van BIT: "Klanten kiezen voor ons vanwege beschikbare kennis, techniek en flexibiliteit. Daarnaast is het feit dat we tien meter boven NAP zitten voor veel klanten een geruststellende gedachte. De steeds toenemende vraag naar onze datacenterdiensten en de groei van onze organisatie is voor ons de bevestiging dat we op de juiste weg zitten."

Fases
In 2009 is BIT-2BCD opgeleverd. BIT-2BCD bestaat uit drie verschillende verdiepingen, die afzonderlijk in gebruik genomen kunnen worden. Hierdoor kan BIT per laag inspelen op de laatste technologische ontwikkelingen en inzichten. Als na BIT-2A en BIT-2B ook BIT-2C gevuld is, zal BIT-2D in gebruik worden genomen. Intussen kijkt BIT alvast naar uitbreidingsmogelijkheden voor een derde datacenter op een andere locatie.

State-of-the-art datacenter
Het voordeel van de gefaseerde opbouw is dat BIT bij elke nieuwbouw of ingebruikname van een ruimte, verbeteringen doorvoert. Alex Bik over de ontwikkeling en innovatie bij BIT: "Als we iets kunnen verbeteren dan doen we dat. Vaak door de keuze voor andere bestaande producten, maar als die er niet zijn gaan we met leveranciers om tafel zitten. Zo hebben we samen met powerbar-leverancier Schleifenbauer powerbars ontwikkeld die beter op onze wensen en die van onze klanten aansluiten dan wat er op dat moment te koop was. Dit heeft geresulteerd in een nieuw product dat nu wordt aangeboden door Schleifenbauer."

Datacenters van BIT
BIT beschikt nu over 1800 m2 serverruimte verdeeld over drie datacenters. Het eerste datacenter BIT-1, ruim 200 m2 dient als back-up locatie. BIT-2A beschikt over 400 m2 serverruimte en BIT-2BCD heeft 1200 m2 serverruimte verdeeld over drie verdiepingen waarvan één ondergronds. Elke laag beschikt over 400 m2 vloeroppervlak.