- 27-05-22Update RFO netwerk incident 17-04-2022
- 23-05-22Freedom of Information Coalition (FOIC) stapt naar de Europese rechter
- 04-05-22Drie op de tien IT-beslissers: beveiliging klantdata laat te wensen over
- 21-04-22Kwart IT-beslissers vindt aandacht voor privacy overdreven
- 19-04-22RFO Netwerk Incident 17-04-2022
- 07-04-22Locatie dataopslag niet in top drie argumenten voor keuze cloudprovider
- 09-03-22The Hague Centre for Strategic Studies migreert dataplatform naar BIT NL Cloud
- 21-02-22BIT-MeetMe weer volledig open
- 17-12-21Wij werken gewoon thuis door
- 05-11-21Mond- en neusmasker vanaf 6 november bij BIT verplicht
BIT voldoet aan internationale standaard voor informatiebeveiliging
Officiële erkenning
Alex Bik, technisch directeur BIT: "Informatiebeveiliging is voor ieder IT-bedrijf belangrijk. We zien dat er de laatste jaren steeds meer vraag ontstaat naar officiële erkenning van onze beveiligingsmaatregelen, vandaar dat we anderhalf jaar geleden zijn gestart met het traject ISO 27001. Met de behaalde ISO-certificering laten we onze klanten en de klanten van onze klanten, zoals banken, verzekeraars, betaalproviders en webwinkels, zien dat wij voldoen aan de strengste eisen voor informatiebeveiliging. Het behalen van het ISO-certificaat past in de huidige belangstelling voor privacy, locatie van data-opslag en informatiebeveiliging.
Zowel datacenter als internet service provider
Alex Bik, technisch directeur BIT: "Vaak zie je dat een ISP of datacenter maar voor een deel van zijn diensten ISO gecertificeerd is. Wij hebben gekozen om zowel het datacenter als onze internet service provider-diensten gelijktijdig te laten certificeren. We willen klanten graag een veilige oplossing bieden. Als we iets doen, doen we het graag goed en we willen laten zien dat we beveiliging serieus nemen."
Continu proces
Het certificaat ISO 27001 is geen momentopname, maar een continu proces. Voortdurend worden beveiligingmaatregelen gekeurd via het principe 'plan-do-check-act', een manier van werken die leidt tot continue verbeteringen die eens per jaar door een externe partij worden getoetst via een audit. Daarnaast voert BIT zelf periodieke audits uit. De audits richten zich op de maatregelen die genomen zijn om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van (informatie)systemen te waarborgen.