BIT biedt alleen veilige mailoplossingen

BIT biedt alleen veilige mailoplossingen

25-01-2011 14:45:15

Omdat BIT haar klanten graag veilige oplossingen wil bieden en laten zien wil dat het beveiliging van informatie serieus neemt, kan er vanaf 15 maart 2011 alleen nog maar via versleutelde verbindingen (SSL) e-mail worden opgehaald of verzonden. Door het gebruik van versleutelde verbindingen kunnen onbevoegden het e-mail verkeer van klanten niet afluisteren.

In het kort betekent dit dat het e-mail verkeer dat verzonden of ontvangen wordt tussen de e-mail client van de klant en de mailservers van BIT versleuteld is. De optie om gebruik te maken van versleutelde verbindingen voor het ophalen en verzenden van e-mail is bij BIT altijd al mogelijk geweest maar vanaf 15 maart 2011 zal BIT dit gaan verplichten voor alle POP3 en IMAP e-mail accounts.

Omdat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen weet hoe een versleutelde verbinding in een e-mail client moet worden ingesteld, zijn er voor diverse e-mail clients handleidingen gemaakt om een account te configureren.

Uiteraard kunnen klanten ook contact opnemen met BIT als er problemen optreden bij het configureren van een e-mail account.