Onderzoek BIT: IPv6 bekend en toch onbemind

Onderzoek BIT: IPv6 bekend en toch onbemind

20-05-2011 14:47:44

BIT, datacenter en zakelijke internet service provider, heeft een IPv6-onderzoek uitgevoerd onder ruim honderd systeembeheerders en IT-managers die nog geen IPv6 gebruiken. Uit de resultaten blijkt dat de term IPv6 en noodzaak van implementatie wel bekend is, maar dat gebrek aan tijd, kennis en urgentie ervoor zorgen dat bedrijven niet overgaan tot implementatie van dit internetprotocol. BIT gaat daarom nog actiever bedrijven informeren en ondersteunen in dit proces.

IPv6-term bekend

90,4 procent van de respondenten gaf aan wel eens gehoord te hebben van de term IPv6. Het gebrek aan urgentie om IPv6 te implementeren wordt als belangrijkste reden opgegeven voor het niet implementeren van IPv6.

Alex Bik, technisch directeur BIT benadrukt: "Er zijn geen serieuze alternatieven voor IPv6 om het aankomende tekort aan IPv4-adressen op te vangen. Geschat wordt dat binnen een half jaar de Europese voorraad aan IPv4-adressen op zal zijn, terwijl in Azië de koek afgelopen april al op was. Bedrijven die gebruik maken van internet en die willen overleven in de digitale wereld moeten IPv6 gaan ondersteunen. Wij doen er van onze kant alles aan om dit mogelijk te maken."

Voorloper

BIT, zelf al jaren actief bezig met de implementatie van IPv6, is zelf onder de zakelijke internet service providers voorloper op het gebied van IPv6. BIT won vorig jaar de IPv6-awards en gebruikte het prijzengeld om geïnteresseerde klanten te voorzien van een IPv6 compatibel router om het gebruik van IPv6 onder klanten te wederom te stimuleren. Een groot aantal klanten heeft al dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en kunde bij BIT. Hans Oey van Snow: "Als dè specialist op het gebied van Unix stelt Snow hoge eisen aan haar glasvezelverbinding. BIT kon daarbij een automatische fail-over via SDSL aanbieden. De keuze voor BIT was dan ook niet moeilijk. De vlotte overgang naar IPv6 heeft de juistheid daarvan weer bevestigd.". Dennis Hadderingh van dotXS: “IPv6 zal een nieuwe gouden tijd inluiden als het gaat om innovatie op internet en ICT gebied. De bedrijven die daar nu serieus rekening mee houden kunnen hier een groot voordeel mee bereiken. Wij hebben met hulp van BIT deze stap al kunnen maken.”.

Informatiebijeenkomst

Naar aanleiding van het onderzoek heeft BIT besloten om voor klanten en andere geïnteresseerden een informatiebijeenkomst te houden om kennis, ervaringen en businesscases te delen. Deze bijeenkomst vindt plaats op 27 mei van 12.30 – 17.00 uur in Ede. Aanmelden kan hier.