Sogeti kiest datacenters BIT voor back-up en colocatie van uitwijkomgeving

Sogeti kiest datacenters BIT voor back-up en colocatie van uitwijkomgeving

30-06-2011 14:49:32

ICT-dienstverlener Sogeti heeft een overeenkomst gesloten met zakelijke internet service provider BIT voor colocatie en ISP-diensten voor de recovery-omgeving van zijn backoffice-infrastructuur. Bij een calamiteit heeft Sogeti binnen vier uur de belangrijkste IT-systemen weer draaiend. Sogeti wil met deze uitwijkmogelijkheid de continuïteit in dienstverlening waarborgen. Naast het hypermoderne datacenter, de beschikbaarheid van diensten en het eigen glasvezelnetwerk is de keuze voor BIT mede ingegeven door de handelingssnelheid, bereikbaarheid en kunde van het personeel.

Traject

Sogeti heeft een half jaar geleden SAP-implementatiepartner Uphantis overgenomen. Uphantis maakte al gebruik van de diensten van BIT. Toen Sogeti een uitwijklocatie voor de backoffice-infrastructuur van zijn primaire rekencentrum bij CapGemini Outsourcing in Amsterdam zocht, kwam BIT in beeld. De dienstverlener was namelijk op zoek naar een datacenter dat voldoet aan de eisen van deze tijd. BIT biedt hoge kwaliteit, flexibiliteit en schaalbaarheid. De moderne inrichting en opzet van BIT is een belangrijke reden geweest voor de keuze voor het datacenter in Ede. Het gaat daarbij zowel om een back-up locatie voor een deel van de primaire infrastructuur als een back-up voor het netwerk, mocht dat onverhoopt niet beschikbaar zijn.


Oplossing

Sogeti waarborgt door middel van een schaduw-infrastructuur in vier racks een verbinding tussen het eigen datacenter en het datacenter van BIT in Ede en door de inzet van o.a. VMware Site Recovery Manager de gewenste continuïteit. Sogeti voldoet daarmee aan de internationale audit– en certificeringseisen.

Arjan Brouwer, projectleider ICTS bij Sogeti: "Bij Sogeti zijn we onder de indruk van de faciliteiten en diensten bij BIT. Na de succesvolle uitwijktest en de getoonde handelingssnelheid bij BIT zijn we overtuigd van onze keuze. Overwogen wordt om projecten die in de toekomst een hoge beschikbaarheid vereisen ook te spiegelen in de datacenters van BIT. Zo kunnen we onze klanten en partners gegarandeerd het afgesproken serviceniveau bieden."

Alex Bik, technisch directeur bij BIT: "Na een succesvolle uitwijktest heeft Sogeti definitief gekozen voor BIT als uitwijklocatie voor zijn eigen datacentra. Kwaliteit en kundigheid van het personeel en snelheid zijn kwalificaties waarmee we ons willen onderscheiden, we zijn blij dat een dienstverlener als Sogeti dat waardeert."