Storing DNS autoritatieve servers

Storing DNS autoritatieve servers

19-03-2019 13:26:10 - 19-03-2019 17:30:00
Status: opgelost

Wij ervaren problemen op onze autoritatieve nameservers. Het probleem is in onderzoek. Zodra er meer bekend is, melden we dat op onze website.
Update geplaatst om 13.56 uur
We zien grote hoeveelheden requests naar onze nameservers gestuurd worden. Er wordt onderzocht wat de oorzaak van de sterke stijging in requests is.
Update geplaatst om 14.32 uur
Er komen zo'n 25 keer meer queries binnen dan onze baseline is. Er zijn diverse maatregelen genomen om de overlast te verminderen. Deze maatregelen resulteren in minder overlast. De meeste requests worden afgehandeld, maar met enige vertraging. Dat betekent dat domeinen over het algemeen weer bereikbaar zijn. Het DNS verkeer wordt van DDoS gescrubd. Overduidelijk niet-legitieme hosts worden geblokkeerd en de capaciteit van het DNS platform is opgeschaald. Omdat de requests technisch correct zijn en van bijzonder veel verschillende hosts afkomstig zijn, kunnen deze maatregelen niet alle overlast voorkomen. Onze engineers werken verder aan oplossingen.
Update geplaatst om 16.17 uur
Er zijn verdere maatregelen getroffen, die resulteren in minder overlast, echter is het probleem rondom onze autoritatieve nameservers nog gaande. Onze engineers werken verder aan oplossingen.
Update geplaatst om 17.21 uur
Sinds omstreeks 17.05 is het aantal requests dat we te verwerken krijgen weer op normaal niveau. We houden onze uiteraard onze nameservers in de gaten.

Het incident is opgelost. Heeft u vragen over dit incident, neem dan contact op met de afdeling Customer Care via +31 (0)318 648 688 of via support@bit.nl.