IP-adres lastig te onthouden? BIT biedt emoji-adres als alternatief

IP-adres lastig te onthouden? BIT biedt emoji-adres als alternatief

01-04-2019 14:51:03

ip-adres-emoji-bit-datacenter.jpg

Iedere computer die met het internet verbonden is, heeft een IP-adres, maar die adressen zijn voor mensen lastig te onthouden. Daarom is jaren geleden al het DNS-systeem in het leven geroepen, zodat mensen namen kunnen onthouden die achter de schermen door een DNS-server worden vertaald naar de bijbehorende IPv4- en IPv6-adressen. Voor www.bit.nl is dat bijvoorbeeld 213.136.12.97 (IPv4) en 2001:7b8:3:5::80:19 (IPv6).

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het configureren van routers en andere netwerkapparatuur, is het soms toch nodig om met IP-adressen te werken. Lastig. BIT heeft hiervoor een oplossing bedacht: Het emoji-adres. IPv4 adressen worden niet meer weergegeven als decimale getallen en IPv6-adressen niet meer als hexadecimale getallen, maar als emoji. Het mooie van deze oplossing is dat het zowel voor IPv4 als IPv6 werkt.

Veel mensen maken dagelijks gebruik van emoji, dus daar zijn ze al aan gewend. En dat maakt het makkelijk te onthouden. Daarom hebben we voor deze specifieke oplossing gekozen.

Onze IP-adres pagina is inmiddels geupdate. Wilt u weten wat uw emoji-adres is? Klik dan hier.