's Heeren Loo kiest BIT

's Heeren Loo kiest BIT

05-01-2012 15:01:33

Zorginstelling 's Heeren Loo heeft voor de datacenters van BIT gekozen om haar data centraal onder te brengen. Naast colocatie maakt de zorginstelling gebruik van de zakelijke isp-diensten van BIT. Deze keuze past in de langetermijnstrategie om 's Heeren Loo's IT-omgeving betrouwbaar en beheersbaar te houden. Het centraliseren van de IT-infrastructuur voor de hele organisatie is eenvoudiger, kosteneffectiever, overzichtelijker en vooral stabieler geworden.

Informatiebeveiliging
In de keuze voor het datacenter was de ISO27001-certificering van BIT een belangrijke voorwaarde. Anton Theunisse, Shared Service Center ICT manager, 's Heeren Loo: "Naast de klik met de medewerkers van BIT en de grondige technische kennis die zij hebben, is het certificaat voor informatiebeveiliging belangrijk voor organisaties in de zorgsector. BIT heeft aangetoond een professionele en betrouwbare partij te zijn, waar niets aan het toeval wordt over gelaten, letterlijk alles dubbel uitgevoerd wordt en alle audits en periodieke onderzoeken gebeuren zoals voorgeschreven. Dit heeft een externe partij door wie wij zelf een audit hebben laten uitvoeren, voor ons bevestigd."

Vijfhonderd locaties
Met meer dan vijfhonderd locaties in 25 regio's, is 's Heeren Loo één van de grootste zorgdienstverleners in Nederland. Deze locaties waren onderverdeeld over vier eigen datacentra in Ermelo, Noordwijk, Monster en Julianadorp. Op elke locatie wordt gebruik gemaakt van e-mail, Office en bedrijfskritische applicaties. Het centralisatietraject, waarbij de IT-omgevingen van vier locaties stuk voor stuk zijn gemigreerd en samengevoegd tot één locatie, heeft anderhalf jaar geduurd. De IT-omgeving van ‘s Heeren Loo is nu redundant en staat in BIT-2B en BIT-2C. Anton Theunisse: “Het resultaat is dat onze IT-omgeving stabieler is geworden. Daarnaast heeft het duidelijkheid geschapen en is het voor ons eenvoudiger geworden om, eventueel op afstand, onze IT-omgeving te beheren”.

Alex Bik, technisch directeur BIT: "Wij zijn blij met kritische klanten als ’s Heeren Loo. Het is goed dat zij niet zomaar met ons in zee gingen, vanwege de klik of de spreekwoordelijke blauwe ogen, maar certificaten opvroegen en een externe partij onderzoek lieten doen. De goede uitkomsten hiervan en het feit dat ze nu klant zijn, bevestigen voor ons dat BIT als datacenter en ISP in huis heeft waar onze (potentiële) klanten naar op zoek zijn."

Centraal inrichten maakt IT beheersbaar en betrouwbaar
In de nieuwe situatie waarbij de data van deze zorginstelling centraal is ondergebracht, wordt in de toekomst bespaard op de kosten voor het IT-beheer. In het Shared Service Center van ‘s Heeren Loo, waar ICT onderdeel van uitmaakt, wordt gestreefd naar standaardisatie van de bedrijfsvoerende processen. Het centraal inrichten van de IT-omgeving is daarbij een belangrijk middel. Hiermee wordt de beheersbaarheid en betrouwbaarheid van de IT-omgeving verhoogd. De investering zal zich op termijn terugverdienen door besparing op onderhoud, de afname van het stroomgebruik en efficiëntere inzet van personeel. ‘s Heeren Loo neemt via ISP BIT ook internet af en laat het zijn mails scannen op binnenkomende e-mail ten behoeve van de security.

“Het opzetten en onderhouden van een datacenter kost veel geld en expertise”, zegt Alex Bik. Dankzij onze jarenlange ervaring en schaalvoordeel kunnen wij onze klanten datacenterdiensten met een zeer hoge betrouwbaarheid bieden tegen veel lagere kosten dan wanneer een klant het zelf zou doen.”