Verspreiding trojan via nu.nl treft ook BIT-klanten

Verspreiding trojan via nu.nl treft ook BIT-klanten

15-03-2012 15:14:52

Normaliter verspreidt BIT niet dit soort berichten, maar gezien de ernst en omvang is besloten dit toch extra bij onze klanten onder de aandacht te brengen:

Op woensdag 14 maart is er gedurende enkele uren via de populaire website nu.nl een trojan verspreid onder bezoekers die gebruik maken van het Windows-besturingssysteem. Inmiddels is duidelijk dat er een zeer groot aantal bezoekers geïnfecteerd zijn voordat de trojan bekend werd bij virusscanners. Analyses van netwerkverkeer tonen aan dat ook een aanzienlijk aantal klanten van BIT geïnfecteerd zijn met deze trojan.

Wij raden daarom onze klanten met klem aan om hun systemen op infectie te controleren. Het Nationaal Cyber Security Center heeft inmiddels een advies online gezet met meer uitleg. Hierin wordt ook gerefereerd aan tools die de trojan kunnen detecteren en verwijderen.

Het up-to-date houden van besturingssystemen en gebruik van een virusscanner is natuurlijk altijd al raadzaam, maar zeker nu adviseren wij u om uw systemen extra goed na te kijken op infecties. Op nu.nl is inmiddels ook een artikel met informatie en adviezen over de infectie te vinden.