LomboXnet profiteert van extra bandbreedte BIT

LomboXnet profiteert van extra bandbreedte BIT

18-03-2020 07:59:00

thuiswerken-bandbreedte-internet.jpg

Ruime verdubbeling van uploadverkeer overdag door thuiswerkers en online onderwijs

Internetprovider LomboXnet profiteert van de extra bandbreedte die datacenter BIT afgelopen week kosteloos beschikbaar heeft gesteld voor zijn klanten. De internetprovider levert voornamelijk internet in de wijk Lombok in Utrecht-West. Daarnaast levert LomboXnet internet aan duizenden studenten in Utrecht, Wageningen en Almere. Ten opzichte van de afgelopen weken, ziet LomboXnet deze week een forse stijging in het internetgebruik. Dit geldt met name tijdens kantooruren.

Toename up- en downloadverkeer

In vergelijk met de afgelopen drie weken is het uploadverkeer gestegen met ruim 136 procent. Het downloadverkeer is toegenomen met ruim 46 procent.* Robin Berg, eigenaar van LomboXnet: “We zien dus een ruime verdubbeling van het uploadverkeer ten opzichte van de afgelopen weken. Dit komt omdat er thuis vergaderd wordt en studenten vanuit huis digitaal onderwijs volgen. Waar we normaal gesproken een piek in het verkeer zagen in de avond, als mensen thuis aan het streamen zijn, zien we nu juist piekverkeer onder werktijd.”

BIT heeft LomboXnet proactief benaderd om de bandbreedte te verhogen. Wido Potters, Manager Sales & Support bij BIT: “We verwachtten bij meerdere klanten een toename in het verkeer, daarom hebben we voorafgaand aan die toename al besloten deze organisaties extra bandbreedte te bieden. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan het zo optimaal laten doordraaien van het bedrijfsleven in Nederland.”

Berg: “BIT heeft een duidelijke visie over hoe je met de wereld om moet gaan. Ze hebben veiligheid, privacy en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het datacenter neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, zo ook in deze tijd. Dat maakt het voor ons de juiste partner.”

*Dit verkeer is gemeten om 10.00 uur en 15.00 uur op maandagen.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de extra bandbreedte die wij klanten aanbieden? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.