Max & BIT - Veilig videobellen binnen WordPress met Jitsi

Max & BIT - Veilig videobellen binnen WordPress met Jitsi

12-02-2021 11:31:49

veilig-videobellen-integratie-jitsi.jpg

Videobellen is in 2020 een normaal onderdeel van ons werkleven geworden. Zonder blikken of blozen duik je de volgende Zoom-call of Skype meeting in, maar waar gaan al die videobeelden eigenlijk naar toe? En wie heeft jouw data in handen? Dat blijkt nog wel eens mis te gaan. Zo verstuurde Zoom gegevens naar Facebook en versleutelde Skype de data die zij verzamelden voor het verbeteren van producten niet.

Dit soort praktijken zijn niet goed voor de privacy van burgers, maar voor een politieke partij als de PvdA zijn ze uit den boze. Hun 400 afdelingen moeten ten allen tijde veilig kunnen communiceren en om die reden waren zij op zoek naar een veilig open source alternatief.

Veilig videobellen via WordPress

De PvdA kwam daarbij op het spoor van Jitsi. Jitsi is een open source videoconferencing platform met veel integratie-mogelijkheden voor WordPress. Voor de PvdA waren dit twee vliegen in één klap, want Jitsi kon zo binnen het al bestaande platform, Mijn PvdA, gebruikt worden. Dit platform werd ontwikkeld door Internetbureau Max, die ook de algemene website en alle lokale aftakkingen hiervan bouwden op het alom bekende WordPress.

Zoʼn online overlegplatform, met voor elke afdeling van de PvdA een eigen digitale ruimte, moet natuurlijk staan als een huis. Want de wereld stond door de pandemie misschien stil, maar het politieke werk bij de PvdA ging gewoon door. Zo ontstond de nieuwe samenwerking tussen BIT en Internetbureau Max - want BIT biedt met hun private hosted Jitsi, gehost binnen een ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd datacenter, een dienst die zelfs door alle afdelingen van de PvdA tegelijkertijd gebruikt moet kunnen worden.

Cristiaan Brans van BIT vertelt: “BIT zorgt voor veilige hosting en beheer van Jitsi en het is mooi dat we in de nieuwe samenwerking met Internetbureau Max dit nu direct in WordPress kunnen integreren. Want videobellen is van grote waarde gebleken het afgelopen jaar en dat gaat de komende tijd nog niet veranderen.”


“BIT zorgt voor veilige hosting en beheer van Jitsi en het is mooi dat we in de nieuwe samenwerking met Internetbureau Max dit nu direct in WordPress kunnen integreren. Want videobellen is van grote waarde gebleken het afgelopen jaar en dat gaat de komende tijd nog niet veranderen.”

 

Alle systemen in sync

Voor een systeem dat zoveel kan, is Jitsi via WordPress voor de eindgebruiker eenvoudig in gebruik. Want door Jitsi te integreren binnen bestaande systemen is alles binnen handbereik. PvdA-leden loggen in bij Mijn PvdA en zien direct lopende meetings, of aankomende afspraken en ook gasten worden makkelijk uitgenodigd.

Floris van Trier, strategisch datamanager bij de PvdA is onder de indruk: “We hebben meer dan 400 virtuele kamers op basis van onze bestaande logins, voor alle leden van de PvdA. Zij kunnen nu eenvoudig en veilig met elkaar in contact komen. Dit alles zonder data te delen met grote techgiganten.”


“We hebben meer dan 400 virtuele kamers op basis van onze bestaande logins, voor alle leden van de PvdA. Zij kunnen nu eenvoudig en veilig met elkaar in contact komen. Dit alles zonder data te delen met grote techgiganten.”

 

De voordelen van Jitsi

Het hosten van een private Jitsi-omgeving, direct geïntegreerd in WordPress heeft dus veel voordelen:

  • Veilig & Vertrouwd – Gebruikers werken binnen hun vertrouwde omgeving, systemen zoals Mijn PvdA.
  • Makkelijke authenticatie – Voor de virtuele kamers kunnen gebruikers vaste rollen worden toegekend, zoals moderator of gast.
  • Alle voordelen van Jitsi – Geïntegreerd in WordPress is Jitsi nog even krachtig als los. Het is open source, kent geen licentiekosten en is door de openbare techniek makkelijk te integreren.


Zoʼn Jitsi-integratie kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden en zo direct een stuk gebruiksgemak inbouwen. Denk bijvoorbeeld hoe makkelijk het organiseren van digitale ouderavonden voor grote scholengemeenschappen wordt. Of hoe simpel het bellen met patiënten in de zorg ineens wordt met Jitsi via WordPress. Gebruikers hoeven geen aparte tool meer te openen en nemen deel via desktop of mobiel.

Zo geniet iedereen binnen jouw organisatie van alle voordelen die videobellen in deze tijd brengt, zonder de nadelen van onduidelijke privacy of hoge kosten.

Wil je meer weten over een Jitsi-integratie binnen WordPress?

Of weten wat er nog meer mogelijk is met Jitsi? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen