Untangle haalt de complexiteit uit netwerkbeveiliging

Untangle haalt de complexiteit uit netwerkbeveiliging

14-04-2021 14:50:33

untangle-ng-firewall.jpg

Untangle NG Firewall beschermt gebruikers en organisaties tegen gevaren van zowel binnen als buiten het eigen netwerk. Op die manier zijn medewerkers veiliger online en voorkom je ongeautoriseerde toegang en datalekken. Untangle biedt een geïntegreerde beveiliging van netwerken, zowel op locatie als in de cloud.

Een firewall inrichten zodat je netwerk goed beschermd is, kan een hele taak zijn. Zeker als de soft- of hardware net niet doet wat je er van verwacht. Untangle vereenvoudigt netwerkbeveiliging met een enkel, modulair softwareplatform en is ontworpen om te blijven voldoen aan de continu veranderende behoeften van organisaties.

Waarom Untangle?

Een firewall is een belangrijk onderdeel in de strijd tegen cybercriminaliteit. Het aanbod van verschillende soorten firewalls is groot, maar in de basis dienen ze uiteindelijk allemaal hetzelfde doel: het netwerk beschermen tegen schadelijk verkeer. In vergelijking met andere firewalloplossingen steekt Untangle er op veel vlakken met kop en schouders bovenuit. Zeker als het gaat om features, beveiliging en support.

 • WPA2-Enterprise support
  Untangle NG Firewall biedt support voor WPA2-Enterprise. Iedere gebruiker kan met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord inloggen op het WiFi-netwerk. Inloggen met een gedeeld wachtwoord is dus verleden tijd. En het is niet meer nodig om het WiFi-wachtwoord te veranderen wanneer er iemand vertrekt (wat in de praktijk vaak niet gebeurt).

 • Uitgebreide VPN-mogelijkheden
  Ondersteuning voor onder andere OpenVPN, IPsec met IKEv2 en WireGuard VPN. Met een hoge performance en eenvoudig in gebruik.

 • Failover functionaliteit
  Untangle maakt gebruik van een VRRP (Virtual Router Redundancy Protocol). Bij uitval van een van de firewalls, neemt de ander het daardoor automatisch over.

 • Controle IP-adressen
  Door gebruik te maken van Brightcloud IP Reputation Service van Webroot wordt de reputatie van IP-adressen gecontroleerd voordat ze het netwerk kunnen bereiken.

 • Dynamische routering met BGP en OSPF
  Untangle ondersteunt Border Gateway Protocol (BGP) en Open Shortest Path First (OSPF). Deze protocollen worden breed ondersteund en laten de Untangle firewalls eenvoudig samenwerken met andere netwerkapparaten, ook van andere merken.


 • Zero-touch implementatie
  Met de zero-touch aanpak van Untangle wordt het implementeren een stuk makkelijker en is het netwerk eenvoudig op afstand te beheren.


 • Robuuste hardware-opties
  Untangle's zSeries beschikt over 10Gbit glasvezel, redundante voeding en op NVMe gebaseerde opslag.


 • UEFI-ondersteuning
  Untangle biedt UEFI-ondersteuning (Unified Extensible Firmware Interface), waardoor beheerders uit een groter aanbod van nieuwere hardware kunnen kiezen om hun NG Firewall op te implementeren.


 • Meer dan alleen een firewall
  Het Untangle Network Security Framework bevat niet alleen een NG Firewall, maar biedt met de Untangle SD-WAN Router ook Software Defined Wide Area Networking (SD-WAN). De belangrijkste voordelen van SD-WAN zijn onder meer de lage kosten, gecentraliseerd beheer en veilige connectiviteit van externe locaties.


Een specialistisch team werkt voortdurend aan nieuwe features en verbeteringen. Via een actieve community geven beheerders elkaar dagelijks advies en delen zij hun kennis en ervaring over Untangle NG Firewall.

Met Untangle NG Firewall aan de slag?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over Untangle NG Firewall of er meteen zelf mee aan de slag? Lees dan meer op https://untangle.bit.nl of vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Of meld je aan voor het live webinar op woensdag 9 juni a.s. om 15.00 uur.

Neem contact op