Uitbreiding capaciteit core netwerk

Uitbreiding capaciteit core netwerk

10-05-2023 00:00:00 - 10-05-2023 06:00:00

Urgentie: Gepland
Getroffen diensten:
- Internet toegang
Verwachte impact:
- korte onderbreking van connectiviteit
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 182977 / 177880


Samenvatting:

De capaciteit tussen het Arista access netwerk en de Juniper core routers, en de capaciteit van de Juniper core routers naar het core netwerk zal worden verdubbeld. Ook zullen verbindingen tussen het access netwerk en de core routers in een meer redundante setup worden geconfigureerd.

Details:

Om de capaciteit te vergroten en redundantie te verbeteren, zullen de nu enkelvoudige uitgevoerde Layer 2 koppelingen tussen het access netwerk en de core routers op twee locaties worden geüpgraded naar een port channel. Voordat de verbindingen worden verdubbeld, wordt het verkeer eerst gecontroleerd overgebracht naar de andere verbinding om de impact zo klein mogelijk te houden. Vervolgens zal de upgrade worden uitgevoerd en vice versa. Daarnaast zullen er extra poorten worden toegevoegd aan de port channels tussen de core routers en de core switches om de totale capaciteit uit te breiden.
Update geplaatst op 10-05-2023, 2.19u
Dit onderhoud is succesvol afgerond. Door een probleem met de nieuw toegepaste configuratie is één van de onderbrekingen wat langer geweest dan vooraf verwacht werd.