Versterk je cyberweerbaarheid met snapshots

Versterk je cyberweerbaarheid met snapshots

26-10-2023 08:30:00

Blog-4.jpg

Recente ransomware-aanvallen bij Deense hostingbedrijven CloudNordic en AzeroCloud hebben opnieuw het alarmsignaal laten klinken over de kwetsbaarheid van bedrijfsgegevens in een wereld waarin cyberdreigingen onverminderd toenemen. Deze aanvallen hebben niet alleen geleid tot het verlies van aanzienlijke hoeveelheden klantgegevens, maar hebben ook hostingproviders gedwongen om hun systemen - van websites tot e-mails en klantenwebsites - volledig af te sluiten.

Immutable back-ups: geen standaard praktijk

Wat deze recente incidenten duidelijk maken, is het cruciale belang van immutable back-ups. Immutable back-ups zijn kopie├źn van je gegevens die bij een ransomware-aanval niet kunnen worden gewijzigd of verwijderd. Het is echter teleurstellend dat deze beveiligingsmaatregel nog steeds geen standaardpraktijk is bij veel bedrijven.

Bescherming van je bedrijfsdata bij BIT

Bij BIT begrijpen we de voortdurende dreiging van cyberaanvallen en het belang van immutable back-ups. Daarom bieden we een uitgebreide back-updienst die je bedrijf kan beschermen tegen dataverlies en de verwoestende gevolgen van ransomware-aanvallen.

Wat maakt ons back-upplatform anders?

1. Snapshots: het onzichtbare schild

Snapshots vormen de hoeksteen van onze back-updienst. Maar wat zijn snapshots precies? Stel je voor dat je elke nacht een 'foto' van je gegevens maakt en deze veilig opslaat. Deze foto is een exacte kopie van je gegevens op dat specifieke moment.

2. Snapshot schema

Net voordat we een nieuwe back-upjob starten (elke nacht), maken we een snapshot van al je gegevens op dat moment. Dit snapshot is onaantastbaar voor ransomware. Dit betekent dat zelfs als je bedrijf ooit het doelwit wordt van een ransomware-aanval, je gegevens veilig blijven en snapshots kunnen worden gebruikt om ze te herstellen.

3. Aanpasbare retentie

We begrijpen dat de behoeften van elk bedrijf anders zijn. Standaard bewaren we snapshots van de laatste 7 dagen en de laatste 4 zondagen, wat we de retentie van de back-ups noemen. Als je meer snapshots wilt bewaren, kan dat, maar houd er rekening mee dat dit meer opslagruimte en kosten met zich meebrengt. Belangrijk is dat je de flexibiliteit hebt om je beveiligingsstrategie aan te passen aan wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

4. Superredundantie

Bij BIT staan we bekend om onze betrouwbaarheid. Onze back-upfilers zijn superredundant, met interne redundantie, dubbele voedingen en RAID-configuraties. Je gegevens worden gemirrord op twee geografisch gescheiden locaties, waardoor de beschikbaarheid en integriteit ervan worden gegarandeerd.

De voordelen van snapshots

1. Immutable security

Snapshots bieden een extra laag beveiliging voor je bedrijfsgegevens. Ze kunnen niet worden gewijzigd of vernietigd, zelfs niet door de meest geavanceerde ransomware-aanvallen. Dit betekent dat je bedrijfskritische gegevens altijd veilig zijn.

2. Snel herstellen

Stel je voor dat je plotseling geen toegang meer hebt tot je gegevens vanwege een cyberaanval. Met snapshots kun je snel teruggaan naar een eerdere versie van je gegevens en je bedrijfsactiviteiten voortzetten zonder aanzienlijke onderbreking.

3. Aangepaste bewaartermijnen

Met de flexibiliteit van snapshot-retentie kun je jouw beveiligingsstrategie aanpassen aan je specifieke behoeften. Bewaar snapshots zo lang als nodig is voor jouw bedrijf zonder onnodige kosten.


Bij BIT geloven we dat je gegevens je meest waardevolle bezit zijn, en we zijn vastbesloten om ze te beschermen tegen de immer toenemende dreiging van ransomware. Onze immutable back-ups vormen de hoeksteen van je cyberbeveiligingsstrategie en bieden gemoedsrust in een digitale wereld vol uitdagingen. Laten we samen werken aan een veiligere digitale toekomst. Neem vrijblijvend contact met ons op.