BIT wint eerste RegiStar Award

BIT wint eerste RegiStar Award

17-04-2015 10:54:32

Op 16 april heeft BIT de allereerste RegiStar Award gewonnen, een prijs van en voor .NL registrars.

RegiStar Award 1

De uitgifte van domeinnamen, zoals bit.nl, wordt centraal georganiseerd. Voor elk Top Level Domain (TLD), zoals .nl, .com en .eu, is een registry verantwoordelijk voor de uitgifte van domeinnamen binnen die TLD. Een selecte groep bedrijven, registrars genoemd, registreert domeinnamen bij de registries. Zij doen dat over het algemeen in opdracht van een toekomstige gebruiker van de betreffende domeinnaam. Zo'n toekomstige gebruiker wordt een registrant genoemd.

De registry voor .NL is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). De registrars van .NL domeinnamen hebben zich verenigd in de Vereniging van Registrars (VVR). Op 16 april j.l., tijdens haar jaarlijkse debat, organiseerde VVR een verkiezing waarin in drie categorieën een prijs gewonnen kon worden.

In de categorie .NL Registrant, voor een bijzonder initiatief onder een .NL domeinnaam is Coolblue.nl tot winnaar gekozen door de leden van de VVR. In de categorie .NL Supporter, voor een bijzonder initiatief dat veel heeft betekent voor de registrars, het .NL domein of het internet, is de gezamenlijke DDOS oplossing van NBIP, NAWAS, verkozen tot winnaar.

BIT was genomineerd in de categorie .NL Registrar, voor de registrar die veel heeft betekent voor de registrars, het .NL domein of het internet. De motivatie van de jury om BIT te nomineren voor de prijs: "BIT is een technisch zeer kundige .nl registrar die zich onderscheidt door in veel gevallen het branchebelang boven haar eigen belang te stellen. Bij branchebrede issues zoals IPv6 en DNSsec vervult BIT een voortrekkersrol. Deze rol weet BIT goed te combineren met een goede dienstverlening, zeer tevreden klanten en een gezonde groei.".

Na een spannende periode waarin alle 1492 .NL registrars konden stemmen, heeft BIT de award in ontvangst mogen nemen. Wij zijn dankbaar voor en trots op de waardering van branchegenoten die hieruit spreekt.

RegiStar Award 1