E-mail: Onderscheid tussen spam taggen en spam verwijderen op BIT-SWAMP

E-mail: Onderscheid tussen spam taggen en spam verwijderen op BIT-SWAMP

03-01-2008 10:53:30

Tussen de 90 en 95% van de mail die BIT op spam scant wordt door onze scanners ook gezien als spam. Dat is fors en komt dagelijks neer op ruim twee miljoen spam-berichten. Wanneer iets spam is bepaal je als gebruiker zelf. Dat is in te stellen via https://service.bit.nl/, waar je ook spamscanning aan kunt zetten als je dat nog niet aan hebt staan.

Geen nieuws, so far. Maar BIT heeft nu een optie toegevoegd waardoor je flexibeler kunt zijn met wat je met spam wilt en wanneer je iets spam vindt. Voorheen kon je enkel zeggen ‘Boven deze score is het spam’ en ‘Dat wil ik wel of niet weggooien’. Nu kun je twee opties geven:

  • Markeer als spam boven opgegeven score
  • Verwijder spam boven opgegeven score

Veel mensen willen spam niet laten verwijderen uit angst dat ze daarmee mogelijk valide mail verwijderen. Die angst is nu dus niet meer nodig. Je kunt nu bijvoorbeeld instellen:

  • Markeer als spam boven score: 5
  • Verwijder spam boven score: 15

Mail wordt dan door ons platform boven een score van 5 aangemerkt als spam (met *****SPAM***** in het subject) en bij een score hoger dan 15 verwijderd. Zo heb je geen last van de dingen die echt spam zijn en kun je toch even checken bij de score waarvan je twijfelt. De getallen in dit voorbeeld zijn overigens erg bruikbaar in de praktijk.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.