Shared Hostingplatform BIT voor albumrelease van 'Het goede doel'

Shared Hostingplatform BIT voor albumrelease van 'Het goede doel'

16-04-2008 11:00:25

Ken je ze nog? De heren Henk en Henk van de Nederlandse band ‘Het Goede Doel’? De nummers België (Is er leven op Pluto?) en Vriendschap kunnen met recht Nederlandstalige popklassiekers worden genoemd. Na jarenlange radiostilte zijn ze terug in de muziekwereld met hun nieuwe album ‘Gekkenwerk’. Gisteren is dit nieuwe album gepresenteerd.

Ofschoon één van BIT’s directeuren, Michel, wel wat met muziek heeft, lijkt een blogposting over een albumrelease hier niet op zijn plaats. Schijn bedriegt, want BIT speelt wel degelijk een rol in deze release.

IT-staffing, één van de Nederlands grootste IT-detacheerders, verzorgt de distributie van het album ‘Gekkenwerk’. Het bijzondere hieraan is dat het album volledig gratis en legaal via internet is te downloaden. En internet daar weten we bij BIT wel wat van. IT-staffing zocht een manier om deze cd via internet te kunnen verspreiden, op zo’n manier dat die site niet bij een paar downloads plat werd getrokken.

Shared hosting platvorm en load balancers

Samen met BIT is er een platform opgeleverd waarbij de website op een 4-tal webservers van IT-staffing in BIT-2 draait en de muziek van een 10-tal BIT-servers gedownload kan worden. Beide ‘pools’ van servers maken gebruik van de F5 loadbalancers van BIT. De belasting die door grote aantallen bezoekers wordt veroorzaakt wordt door de loadbalancers over een pool van servers verdeeld. Naar gelang de behoefte kan zo’n pool twee, drie, tien of tientallen servers groot gemaakt worden. De loadbalancers en de pool van BIT-servers zijn op twee geografisch gescheiden datacentra geplaatst om extra zekerheden qua beschikbaarheid in te bouwen.

Door gebruik te maken van BIT’s loadbalancers in combinatie met het shared webplatform kunnen piekmomenten van grote aantallen bezoekers makkelijk opgevangen worden. Daarnaast voorkom je er het zogeheten Slashdot effect mee. Mede door meldingen op sites zoals nu.nl en geenstijl.tv zien we grote hoeveelheden bezoekers en downloads. Hieronder staat een grafiek met een duidelijke piek sinds de albumrelease gisteren om 13:00 uur.

Bandbreedte van het http-unix platform

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.