BIT, BITter, BITst

BIT, BITter, BITst

19-05-2008 11:01:54

In 1996 is BIT begonnen als Business Internet Trends. Business Internet Trends was bij velen reeds bekend als BIT voordat het in 2004 officieel zo ging heten.

BIT is bij sommigen ook wel bekend als oBIT, dBIT en qBIT. Deze verwarring is ontstaan na de ingebruikname van ons nieuwe logo. Sommige zien ons in 2004 doorgevoerde logo namelijk aan voor een letter. In 2005 is het logo uitgebreid met een extra tagline ‘internet technology’. Het huidige eenvoudige logo met tagline tracht de no-nonsense instelling van BIT uit te beelden.

Naast de bovengenoemde verwarring worden wij met enige regelmaat gebeld en gemaild door personen die eigenlijk een andere firma nodig hebben. Verzoeken om abonnementen op te zeggen voor ‘Bit maandblad voor de paardenliefhebber’, worden door ons doorverwezen naar de juiste partij. Ook aanmeldingen voor de door BIT gesponsorde tafeltennisvereniging BIT.nl, verwijzen wij netjes door naar de tafeltennisvereniging zelf. BIT heeft behalve aan de tafeltennisvereniging in Ede ook zijn naam verbonden aan het openlucht netwerk evenement megabit, waar technologie, beveiliging en andere interessante zaken aan de orde komen.

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag of wij ‘bitstream’ zijn. Bij wat doorvragen blijkt de helpdesk van een KPN-dochter aan gegeven te hebben niets te kunnen doen aan de storing van hun klant, omdat hét probleem bij Bitstream ligt. Er bestaat echter geen bedrijf Bitstream, bitstream is namelijk een productgroep van KPN. Deze info wordt helaas in de regel niet verstrekt door genoemde helpdesks.

Op het moment dat bij Google gezocht wordt op bitstream en ADSL staat onze site hoog in de notering, vermoedelijk omdat wij regelmatig bitstream storingen vermeld hebben op onze website. Gelukkig komen deze storingen voor onze klanten vrijwel nooit meer voor. BIT levert namelijk DSL via het netwerk van BBned. Alleen in gevallen waar BBned-DSL niet mogelijk is, wordt teruggevallen op Bitstream-DSL. Dit laatste blijkt steeds minder vaak nodig te zijn. Er zijn geen DSL verbindingen van BIT getroffen door de storing bij KPN van vorige week. Diverse mensen hebben deze storing de ‘grootste internetstoring ooit in Nederland’ genoemd.

Al met al een aantal zaken waar de naam BIT aan verbonden is. Of iets met BIT in de naam, wat met ons verward wordt.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.