BIT levert IPv6 connectivity aan .nl-nameserver van SIDN

BIT levert IPv6 connectivity aan .nl-nameserver van SIDN

03-10-2008 11:05:37

SIDN maakt al een aantal jaren gebruik van de datacenters van BIT voor het hosten van een deel van hun infrastructuur, eerst op BIT-1 en inmiddels op datacenter BIT-2. Eén van de diensten die zij hier hosten, is één van de zeven nameservers verantwoordelijk voor de .nl-zone, te weten ns2.nic.nl. Deze nameserver kan machines op het internet vertellen bij welke nameservers informatie over .nl-domeinen op te
vragen is. Om onafhankelijk te zijn van het IP-netwerk van SIDN is deze machine in het netwerk van BIT geplaatst en maakt daarom gebruik van IP’s van BIT.

Nameserver SIDN via IPv6 bereikbaar

Een tijd lang was deze nameserver alleen via IPv4 bereikbaar. Van de zeven nameservers ondersteunden er drie servers IPv6 en van deze drie stond slechts één server in Nederland. Sinds deze week is ook de nameserver in het netwerk van BIT via IPv6 bereikbaar:

[14:07|teun@teun.office.bit.nl ~]
% dig +short aaaa ns2.nic.nl
2001:7b8:606::28

Uiteraard vinden wij het een goede zaak dat de nameservers voor .nl nu nóg beter via IPv6 bereikbaar zijn. We hopen dat ook steeds meer ISP’s hun (authoritatieve en caching) nameservers van IPv6 connectiviteit zullen voorzien. Daarom hebben we al enige tijd geleden besloten om aan collega-ISP’s gratis IPv6 transitverkeer aan te bieden.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.