Onderhoud aan transformatoren vlekkeloos verlopen

Onderhoud aan transformatoren vlekkeloos verlopen

29-10-2015 09:29:53

Afgelopen vrijdag vond voor het eerst op onze locatie in Ede het groot onderhoud plaats aan onze transformatoren. Dit onderhoud vindt slechts één keer in de vijf jaar plaats en vergt de nodige organisatie. Waar bij het jaarlijks onderhoud de transformatoren onder spanning blijven staan, gaan we voor deze onderhoudsbeurt volledig over op de noodstroom via dieselaggregaten.

Samen met Liander zijn de nodige voorbereidingen getroffen om alles in goede banen te leiden. Van tevoren zijn klanten geïnformeerd over de werkzaamheden en stapsgewijs is overgegaan op de noodstroom. Het uiteindelijke onderhoud aan de transformatoren is uitgevoerd door Liander: een ruimte waarin sprake is van 50 kilovolt vraagt om gekwalificeerde en gecertificeerde experts. Voor de specialisten van BIT bood het onderhoud ook direct een uniek kijkje in de keuken van de transformatoren. Want alleen al wanneer de schakelaars worden omgezet, gaat het niet over de huis-tuin-en-keuken schakelaars, maar hebben we het over meters. Voor de meesten een unieke ervaring.

Dankzij de uitgebreide protocollen van Liander, de nodige veiligheidsmaatregelen en de samenwerking met onze eigen specialisten, is alles vlekkeloos verlopen. Olie, bouten, meting en schoonmaak, de APK voor de transformatoren zit er weer op. Graag delen wij hieronder een aantal foto’s met u. Stroom is de basis van onze dienstverlening en die basis, die moet goed zijn.

 
         

Door: Peter van Wijk