Alpe d’ HuZes | Dennis en Juul zes keer naar de top!

Alpe d’ HuZes | Dennis en Juul zes keer naar de top!

03-02-2016 11:55:57

Dennis Lijnsveld en Juul Spies, onze collega’s bij BIT, zijn vorig jaar rond deze tijd op het idee gekomen om samen een fietstocht te maken waarmee zij ook direct een goed doel zouden ondersteunen. Omdat ze beiden in hun directe omgeving te kampen hebben gehad met mensen die getroffen zijn door kanker was de keuze snel gemaakt; de Alpe d’ HuZes is hét evenement waarvoor zij zich willen gaan inzetten. BIT steunt uiteraard deze pittige uitdaging en wenst Juul en Dennis veel succes toe.

Op 2 juni 2016 zal in Frankrijk in het kleine dorpje Huez het jaarlijks terugkerende evenement plaatsvinden; De Alpe d'HuZes. Op deze dag zullen ongeveer 5.000 deelnemers de berg Alpe d'Huez beklimmen. Deze berg zal door alle deelnemers worden bedwongen met als doel om het KWF Kankerfonds te steunen. Door middel van sponsorbijdrages zal er geprobeerd worden om zoveel mogelijk geld binnen te halen.

Vorig jaar rond deze tijd hadden wij (Juul en Dennis) het idee om ons samen aan een fietstocht te gaan wagen. Juul is een fervent fietser en Dennis sport veel dus de uitdaging leek daarmee geboren. Natuurlijk zoals wel vaker met goede ideeën het geval is, is het uitvoeren van zo'n idee vaak een drempel waar niet direct overheen wordt gestapt. Later in het jaar kwam het idee in gesprekken toch nog een aantal keren voorbij en dus bleef het idee op één of andere manier wel ergens 'hangen'.

Inmiddels breekt het nieuwe wielerseizoen weer bijna aan en komt het idee waar wij mee rondliepen toch weer naar boven. Dit jaar willen we echter spijkers met koppen slaan en hebben we de beslissing genomen om ons in te schrijven voor de Alpe d'HuZes. Voordat wij ons echter überhaupt ergens voor in wilden schrijven kwamen we beiden al snel tot de conclusie dat we hiermee ook een goed doel willen ondersteunen. Het is leuk om een aantal bergen te beklimmen en een tocht te maken als twee gezellige vrienden/collega's, maar het geeft meer voldoening als daar ook echt een doel achter zit. Iets waar je voor staat en waar je je hard voor wil maken. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en is de keuze gevallen op de Alpe d'HuZes omdat we allebei in onze directe omgeving met de vreselijke ziekte kanker te maken hebben gehad. Wij voelen ons daarom nauw verbonden met het KWF Kankerfonds.

Nu begint voor ons ook direct de voorbereiding. De kleding is gepast, het materiaal is daar waar nodig aangeschaft of opgepoetst en de eerste weekenden voor trainingsroutes zijn gepland. We willen beiden zes keer de berg beklimmen en daarvoor zullen wij vooraf flink moeten gaan trainen. Ook zullen we ons moeten richten op het binnen halen van sponsoren die dit evenement een warm hart toedragen.

De aankomende maanden zullen we een aantal updates plaatsen van onze vorderingen en de weg naar de Alpe d'Huez.

Blijf ons dus op de voet volgen op de weg naar de top!

Wilt u ook via Dennis en Juul het KWF Kankerfonds steunen? Bekijk hier de donatiepagina.