BIT wint een IPv6 Award

BIT wint een IPv6 Award

27-11-2009 11:13:24

Gisteren (donderdag 26 november) waren de uitreikingen van de IPv6 Awards door de IPv6 Taskforce. Eigenlijk zouden die awards vorig jaar al uitgereikt worden, maar door een gebrek aan inschrijvingen werden deze toen tot onze grote teleurstelling geannuleerd. Wel motiveerde dit ons tot het organiseren van een tweetal succesvolle seminars.

Net als vorig jaar had BIT zich ook dit jaar weer ingeschreven in de categorie ‘Internet Service Providers’. Gelukkig waren er dit jaar aanzienlijk meer inschrijvingen (ook in de andere categorieën), waardoor de awarduitreiking gisteren doorgang vond. Andere genomineerden in onze categorie waren Shock Media, Prolocation en Signet.

De uitreiking van de IPv6 awards vond plaats op het jaarcongres van ECP-EPN en werd geleid door Erik Huizer, voorzitter van de Nederlandse IPv6 Taskforce. In verschillende categorieën werden awards uitgereikt, hieronder een overzicht van de winnaars:

  • categorie Bedrijfsleven: Watchmouse
  • categorie Overheid & not for profit: Nederlandse Publieke Omroep
  • categorie Onderwijs: Hogeschool Utrecht en Universiteit van Amsterdam
  • categorie Publicatie: Arnout Veenman (ISPam.nl)
  • categorie Particulieren: Jasper Wonnink (fix6.net)

Uiteraard feliciteren wij alle winnaars met hun behaalde award en al het goede werk wat zij op het gebied van de implementatie en acceptatie van IPv6 gedaan hebben!

En dan nu naar de categorie Internet Service Providers. Ik zou nu een verhaaltje kunnen gaan ophouden om de spanning op te voeren, maar de titel van deze posting geeft alles al weg, dus bij deze: We hebben gewonnen! Uiteraard zijn we erg trots en blij hiermee, het is een stukje waardering voor de inspanning die wij gedaan hebben (en blijven doen) om IPv6 niet alleen bij onszelf, maar ook bij onze klanten, leveranciers en onze collega’s tot gemeengoed te verheffen.

In hun rapport schrijft de jury over BIT: “Een commitment voor IPv6 over de hele linie. BIT heeft niet alleen IPv6 geïmplementeerd voor het totale dienstverleningspakket, maar tevens personeel opgeleid, klanten bewust gemaakt en leveranciers aan het werk gezet.”

De prijs die aan deze award verbonden is, is (naast de eer natuurlijk) een geldprijs van 15.000 euro, beschikbaar gesteld door SIDN. Op deze foto is te zien hoe technisch directeur Alex Bik de cheque in ontvangst neemt van John Graat van SIDN. We zijn voornemens om het gewonnen geldbedrag te gebruiken voor projecten ter bevordering van de invoering van IPv6. Zodra we hier concrete plannen voor hebben zullen we die uiteraard ook hier gaan melden.

Binnenkort zullen we in een volgende post wat meer vertellen over de inhoud van onze aanmelding voor nominatie voor een IPv6 Award.