Alpe d' HuZes | Een goede voorbereiding is het halve werk

Alpe d' HuZes | Een goede voorbereiding is het halve werk

25-04-2016 14:36:55

Dennis Lijnsveld en Juul Spies, onze collega’s bij BIT, zijn vorig jaar rond deze tijd op het idee gekomen om samen een fietstocht te maken waarmee zij ook direct een goed doel zouden ondersteunen. Omdat ze beiden in hun directe omgeving te kampen hebben gehad met mensen die getroffen zijn door kanker was de keuze snel gemaakt; de Alpe d’ HuZes is hét evenement waarvoor zij zich willen gaan inzetten. BIT steunt uiteraard deze pittige uitdaging en wenst Juul en Dennis veel succes toe.

-----

Sinds onze laatste update hebben we letterlijk en figuurlijk bergen werk verzet. De trainingen gaan voorspoedig, de trainingskleding is besteld, de eerste testfilmpjes zijn geschoten en er is links en rechts nog heel wat aandacht geweest voor alle donaties.

Kick-off weekend

Het paasweekend lijkt ons een geweldig moment om de kick-off te doen voor onze trainingen. Na wat onderzoek op een aantal fronten kiezen we er voor om af te reizen naar Girona in Spanje. Vooral het weer heeft ons doen besluiten af te reizen naar het meestal zonnige Spanje.

Tenslotte is 18/20 graden heel wat aangenamer om in te fietsen en jezelf uit te sloven dan 5 graden met een hoop regen. Juul heeft lokaal de fietsen geregeld en Dennis de penthouse waar vanuit zal worden gezwoegd.

Aangekomen in Girona wacht ons de eerste aangename verrassing. Nog voordat we überhaupt een stap zetten in de aankomsthal worden we geconfronteerd met een strakblauwe lucht en een heerlijke warme zon. Onze jassen kunnen de koffer in en de trui wordt gewisseld voor een lekker shirtje. De aankomstdag zal vooral worden besteed om wat boodschappen in te slaan, de stad te verkennen en de fietsen op te halen.De fietsen zijn opgehaald en zien er goed uit. We zijn benieuwd hoe ze zullen fietsen. Juul heeft van te voren thuis al wat routes uitgestippeld en de keus is gemaakt om de volgende dag zo'n 120km te fietsen. Voor Dennis is dat al direct een beste klap aangezien hij nog geen berg in het echt heeft gezien en niet langer op de fiets heeft gezeten dan een uurtje in Nederland.

Eerste dag Girona

Na een heerlijk ontbijt dat bereid is door chefkok Juul, gaan we op pad. De fietsen zijn klaargemaakt, de fietscomputers zijn gemonteerd en gecontroleerd en het weer voorspelt een redelijk aangename 16 graden. Al snel blijkt dat de fietsen fijn zijn afgesteld en dat we ons om het materiaal geen zorgen hoeven te maken. Dennis doet zijn best Juul bij te houden en probeert vooral ook uit wat wel en niet kan. De route bevat op het eind van de dag een eerste serieuze beklimming. We gaan er op af met frisse moed! Juul met een grote glimlach en Dennis met een iets minder grote. Debeklimming is niet voor ons allebei even zwaar en het feit dat Juul de beklimming anderhalf keer heeft gedaan doet wel vermoeden wie van ons tweeën het zwaarder had. Na de beklimming gaan we langzaamaan terug naar ons appartement. De eerste dag zit erop, voor ons allebei toch een redelijk rit, al is het voor de één wat zwaarder als voor de ander.

Tweede dag Girona

De tweede dag begint wederom met een ontbijt. We hebben afgesproken wat minder vroeg te vertrekken en even te genieten van de rust. De route voor vandaag is wat minder lang en een stuk makkelijker, om goed te kunnen herstellen voor de derde dag welke weer een stuk langer zal zijn. Uiteindelijk stappen we aan het einde van de morgen toch op de fiets. Een kleine 50km staat op de planning vandaag, maar voordat we vertrekken bedenken we ons. Juul heeft nog eens de route bekeken en ziet dat er een mooie berg vlakbij de route is. De berg doet in eerst aanzicht een beetje denken aan de Alpe d' Huez, de berg waarvoor wij al deze inspanningen doen. De berg ter
plaatse is de Rocacorba, een klim van 13,3km waarbij we bijna 900 hoogtemeters moeten bedwingen. Het plaatje hieronder schept wat duidelijkheid.Wij besluiten de berg erbij te pakken en denken uit te gaan komen rond de 70km. Voor een hersteldag wordt het ineens toch wel een stuk heftiger, maar deze berg is er wel één die we eigenlijk niet willen missen en aangezien de planning voor de derde dag de compleet andere kant op gaat, is de keus snel gemaakt. De berg komt snel in beeld en bij het begin staat weer keurig een bord.De faciliteiten in Girona hebben ons tot nu toe erg verrast. Voor fietsers is het hier erg goed vertoeven. De wegen zijn goed begaanbaar, verkeer houdt erg veel afstand en bij dit soort bergen staan er overal bordjes die een goed overzicht geven waar je je op de berg bevindt. De berg wordt bedwongen en ook met Dennis gaat het beduidend beter dan de dag ervoor. Juul beklimt de berg weer als een echte berggeit en gaat alvast vooruit. Deze keer is Dennis al op ongeveer 11km als hij staat te wachten op Juul die terug komt rijden. Nadat Juul wat van zijn water heeft afgestaan gaan we samen verder naar de top. Voor Juul wederom een berg waar hij meer dan één keer de top bereikt. Het uitzicht bovenop is fenomenaal en we hebben weer een mijlpaal bereikt.

Derde dag Girona

De derde dag staat in het teken van de kustlijn. We dalen af naar 'beneden' waar we uit gaan komen op de Costa Brava. Voor Dennis, die vooraf al twijfelde hoe hij vandaag de berg op zou komen, is de aankomst in Tossa de Mar ook direct zijn eindpunt. De dagen zittend op de fiets hebben hem de zadelpijn opgeleverd waar iedere beginnende fietser last van gaat krijgen. Het is nu echt zo pijnlijk dat hij de strijd moet staken na ongeveer 40km. Een grote teleurstelling want de rit van vandaag stond te boek als een prachtige rit. Nadat we een taxi hebben gevonden zet Juul zijn reis alleen voort op de fiets. De vooraf lovende woorden over de rit waren uiteindelijk allemaal waar. De rit is prachtig en elke inham geeft weer een nieuw prachtig uitzicht langs de kustlijn.

We hebben een aantal super mooie dagen gehad hier in Girona. Het weer zat geweldig mee, de faciliteiten waren dik in orde en de ritten, fietsen en wegen waren allemaal top geregeld. Onze eerste echt trainingsstage zit erop en we kunnen met een redelijk goed gevoel richting het koude Nederland. De eerste bergen zijn door Dennis bedwongen en Juul weet weer waar hij op dit moment staat met de vorm. Al met al heerlijke dagen waar we leuk op terug kunnen kijken!

Door de Gelderse poort

Onze volgende tocht samen is de toertocht "Door de Gelderse poort". We verschijnen 's ochtends vroeg om 8 uur aan de start om deze dag de versie van 150km te rijden. Met wat heuvels in en rondom Arnhem is het nog een redelijk intensieve tocht. Uiteindelijk komt Juul uit op 230km, want hij fietst ook nog van huis naar de start en op de terugweg andersom. Een vrij lange dag met op het eind redelijk goed weer. De tocht zelf was goed georganiseerd en we hebben met onder meer een klimtijdrit onderweg, toch nog wel wat hoogtemeters gepakt om de benen een klein beetje te trainen.We gaan verder met onze voorbereidingen en zowel een ieder voor zich als samen staan er nog een groot aantal ritten op het programma. Onze volgende update zal dan ook spoedig volgen met nieuws en volgende ritten. Houd ons in de gaten op Strava om op de hoogte te blijven van al onze ritten.

Strava Juul Spies: https://www.strava.com/athletes/1985929
Strava Dennis Lijnsveld: https://www.strava.com/athletes/13682586
Pagina Alpe d' HuZes: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/bacachos
Facebook pagina: https://www.facebook.com/bacachosduzes

Fietstocht op 22 mei a.s.

Op zondag 22 mei a.s. organiseren we een gezellige fietstocht en we zouden het natuurlijk super leuk vinden als je met ons mee fietst. We rijden een rustige rit met een afstand van ca. 50/60 km.

Om 9:30 uur verzamelen we ons in BIT-MeetMe waarna we om 10:30 uur vertrekken. Dennis en ik zullen ervoor zorgen dat je uit de wind kunt rijden, er halverwege een kleine ravitaillering is en, geheel in BIT stijl, zullen we ervoor zorgen dat er na afloop een lekker stukje gebak klaar staat. Bij BIT-MeetMe is voldoende parkeergelegenheid en er is de mogelijkheid tot omkleden en douchen. Inschrijfkosten voor de fietstocht bedraagt € 2,50. Dit bedrag kan op de dag zelf contant betaald worden en gaat uiteraard volledig naar het goede doel. Als het je leuk lijkt om mee te rijden met ons, meld je dan aan door een e-mail te sturen naar duzes@juulspies.nl.