.nl Control: domeinbewaking

.nl Control: domeinbewaking

18-07-2011 11:19:05

Op 1 juli heeft SIDN, de registry voor .nl, een nieuwe dienst genaamd .nl Control ingevoerd. Deze dienst is bedoeld voor mensen die graag meer controle willen hebben op (bepaalde) domeinnamen, bijvoorbeeld merk-domeinnamen die van groot belang zijn voor het voortbestaan van het bedrijf maar ook domeinen van nieuwssites, bank- en overheidsinstellingen, et cetera.

Via .nl Control worden alle domeinnaammutaties die voor een domeinnaam aangevraagd worden altijd gecontroleerd door de domeinnaamhouder. Bovendien kan de domeinnaamhouder bevoegden aanwijzen die eveneens domeinnaammutaties mogen accorderen.

Deze controle zal door SIDN zelf uitgevoerd worden; bij ontvangen mutaties (doorgegeven via BIT) zal eerst contact opgenomen worden met de domeinnaamhouder en zal er gevraagd worden om schriftelijk bewijs van de mutatie. Op deze manier is de domeinnaamhouder er zeker van dat er geen ongeautoriseerde veranderingen aan zijn of haar domeinna(a)m(en) worden doorgevoerd.

.nl Control bij domeinnaam

Vanaf vandaag zal BIT deze dienst ook aanbieden aan haar klanten. U kunt .nl Control aanvragen bij een nieuwe domeinnaam, maar ook voor bestaande domeinnamen via de daarvoor bestemde aanvraagformulieren. Voor deze aanvraag hebben wij enkel een uittreksel van Kamer van Koophandel en een kopie van een ID-bewijs van de houder nodig. Middels de aanvraagformulieren kunnen er ook bevoegden aangewezen worden waar we ook ID-bewijzen van zullen opvragen.

BIT draagt uiteraard al veel zorg voor het secuur doorvoeren van mutaties van elke soort. Deze dienst is een extra veiligheidsbuffer voor domeinen die net dat beetje extra security nodig hebben en bovendien handig voor de domeinnaamhouder daar hij of zij op deze manier altijd op de hoogte zal zijn van de huidige domeinnaamstatus.

Meer informatie over deze dienst is bij SIDN te vinden.

- Aanvraagformulier domein (incl. .nl Control)
- Aanvraagformulier .nl Control
- Opzeggingsformulier .nl Control
- Wijzigingsformulier .nl Control

Wilt u meer weten?

Neemt u dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via 0318 648 688 of sales@bit.nl