IPv6

IPv6

Internet Protocol versie 6 is een internet-laag protocol voor netwerken. Het is de opvolger van IPv4, de nu dominante IP versie. De belangrijkste motivatie voor het ontwerpen van een nieuwe IP versie was het uitputten van beschikbare IPv4 adressen. IPv6 lost dit probleem op met 128 bits adressen in plaats van de 32 bits adressen in IPv4. IPv6 biedt verder voordelen zoals state-loze autoconfiguratie, ondersteuning voor multicast, en betere netwerk-laag beveiliging.

Hoewel de eerste IPv6 RFC’s in 1996 uitkwamen, hebben veel commerciële netwerken IPv6 nog niet ingezet, mede dankzij het kip en ei probleem: veel access netwerken wachten met IPv6 tot IPv6 content beschikbaar is, en content netwerken wachten met IPv6 inzetten tot bezoekers content vereisen via IPv6.

IPv6 bij BIT

BIT is al sinds 2001 actief bezig met het implementeren van IPv6 in het netwerk en voor diensten. Op vrijwel alle accessdiensten van BIT is IPv6 beschikbaar. Ook is IPv6 op alle hostingdiensten leverbaar. Voor BIT is IPv6 een standaard onderdeel van de dienstverlening, we beschouwen het dus niet als experimenteel.

BIT is al jarenlang IPv6 actief aan het promoten bij klanten, leveranciers en collega-ISP's. Dit doen we onder andere door voorlichting, sponsoring van diverse IPv6-gerelateerde projecten en het eisen van IPv6 ondersteuning van onze leveranciers.

Presentaties in PDF van een IPv6 informatiebijeenkomst voor klanten en geïnteresseerden op 27 mei 2011


Overige BIT-presentaties over IPv6


Algemene informatie


Tests

Wilt u meer weten?

Of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.