Oktober Cybersecuritymaand

Oktober Cybersecuritymaand

Bij BIT zijn we fan van cybersecurity, en oktober is de Europese Cybersecuritymaand - een goed moment om de online veiligheid van je bedrijf aan te pakken. Je website en e-mail kunnen waarschijnlijk een stuk veiliger dan je denkt, en wij kunnen je daarmee helpen.

Webinars

Op 24 en 26 oktober organiseren we vanuit BIT twee webinars. Op 24 oktober 14.00 neemt Wido Potters je mee in de wereld van moderne internetstandaarden. Op 26 oktober 14.00 vertelt onze security officer je alles over het belang van back-ups in het kader van veilig online ondernemen.

Via onderstaande knoppen kan je je aanmelden voor de webinars

Moderne internetstandaarden - 24 oktober 14.00

Veilig Online Ondernemen: Praktische tips - 26 oktober 14.00


Feitje: cybersecurity

Het kan je wél overkomen

"Een virus, datalek of hack: dat overkomt mij niet."

Volgens onderzoek is dit de houding van veel ondernemers als het gaat om cybersecurity. Ondernemers onderschatten vaak de gevaren van cybercriminaliteit en overschatten juist de beveiliging van hun website en e-mail.

De investering waard

Maak werk van je online beveiliging. Je verkleint niet alleen het risico op aanvallen of datalekken, maar je wekt ook vertrouwen op bij je klanten en relaties. Online beveiliging is de investering dubbel en dwars waard.

Drie dingen die je kunt doen

1. Check de veiligheid van je website

Kijk op internet.nl om te zien hoe veilig je site is. Lage score? Geen paniek. Controleer of je de internetstandaarden zoals DNSSEC al toepast, en of je applicaties up-to-date zijn. We kijken (en denken) graag met je mee.

2. Maak je website moeilijker te hacken

Dat is sneller gedaan dan je denkt. Zorg bijvoorbeeld voor een sterk wachtwoord, en schakel twee-factor-authenticatie in. Maak ook backups van je website. Moeten meerdere mensen toegang tot je website hebben? Ga dan extra voorzichtig te werk.

3. Bescherm je mail tegen misbruik

Hackers worden steeds gehaaider in het stelen van gegevens, bijvoorbeeld door e-mailadressen te spoofen. Je spamfilter beschermt hier niet tegen. Je kan ontvangers van je mail extra beschermen door SPF/DKIM/DMARC (internetstandaarden) te configureren. Je beschermt je bedrijf als je ook daadwerkelijk op deze internetstandaarden controleert. We helpen je graag bij het instellen.

Zo maken we jouw bedrijf online veilig

Je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen. Als hostingprovider weten we alles van online beveiliging. We kunnen je dus snel helpen gevaar buiten de deur te houden. Je kan ons een lijst met je domeinnamen sturen via onderstaande link Wij controleren dan hoe goed de domeinen beveiligd zijn en sturen je een rapport op.

Check je website(s)