Vacature: Allround Horeca/Eventmedewerker

Allround horeca/eventmedewerker gezocht

LET OP: Dit is een oude vacature en is dus al vervuld! Ga voor het up-to-date overzicht van open vacatures naar bit.nl/vacatures
BIT-MeetMe

Als het om gastvrijheid gaat, gaat jouw hart dan sneller kloppen? Vind je het leuk om events en bijeenkomsten te organiseren? Kan je goed zelfstandig werken en ben je een béétje eigenwijs? Ben je op zoek naar een fijne werkplek met flexibele werktijden overdag? Dan willen wij jou!

Wat ga je doen?

Als horeca- en eventmedewerker bij BIT heb je een brede functie, er komen meerdere facetten aan bod. Je komt te werken in een klein team bij een hecht bedrijf. Je organiseert evenementen, regelt de catering, hebt contact met klanten, tapt af en toe een biertje, maakt de zalen klaar voor evenementen en ruimt daarna ook weer op.

Omdat we werken met zakelijke klanten zijn je werktijden (bijna) altijd tijdens kantooruren.

Klik hier om een voorbeeld van een werkdag te zien

08.30 Je komt binnen en kijkt in de agenda. Je hebt voor vandaag twee reserveringen voor vergaderzalen aangenomen, één voor 10.00 en één voor 14.00. Je zet het koffiezetapparaat aan en neemt zelf ook een bakkie.
09.00 De eerste reservering is voor een vergadering inclusief koffie en thee. Ruim op tijd zorg je ervoor dat er voldoende stoelen in de zaal staan en dat de koffie en thee klaar staan.
09.45 De gasten beginnen binnen te druppelen, je heet ze welkom biedt ze iets te drinken aan. Wanneer alle gasten aanwezig zijn vertrekken zij naar hun gereserveerde vergaderzaal.
10.15 Je verwerkt de reservering in het kassasysteem. De tweede boeking is voor een cursusmiddag inclusief broodjes. De broodjes heb je eerder al besteld bij de cateraar, dus die hoeft je alleen nog even op te halen.
11.00 Je maakt de gereserveerde zaal klaar voor je volgende gasten. Je checkt of alles schoon is, er genoeg stoelen zijn etc.
11.30 Je kijkt of er nieuwe aanvragen zijn binnengekomen en beantwoord wat mails. De eerste gasten van de dag zijn klaar met hun vergadering en gaan er weer vandoor. Je zet de gebruikte kopjes in de vaatwasser en ruimt de zaal vast op.
12.00 Tijd voor je eigen lunch, gezellig met z’n allen in de kantine.
12.45 Je begint vast met de voorbereiding voor je tweede boeking van de dag. De broodjes worden netjes gepresenteerd op een schaal, en je zorgt er weer voor dat de koffie en thee klaarstaan.
13.45 De gasten komen binnen, je heet ze welkom en biedt ze wat te drinken aan. Na het eten gaan je gasten door naar hun cursus. De docent vraagt of je nog snel een flip-over kan regelen en wat stiften, en uiteraard is dat geen probleem.
15.00 Je ruimt op, en veegt de lunchzaal alvast.
16.30 De cursus rondt af en de gasten vertrekken. Je ruimt de vaatwasser in, en verwerkt ook de tweede reservering van de dag in de kassa.
17.00 De dag zit erop.

Wie zijn wij?

BIT is een datacenter in Ede. Behalve onze core-business van internetdiensten hebben we ook ons conferentiecentrum BIT-MeetMe; dit is waar jij komt te werken.

Op kantoor gaan we informeel met elkaar om, en dagelijks hebben we een gezamenlijke lunch. Er is geen sprake van hiërarchie, iedereen gaat gemoedelijk met elkaar om; op de bedrijfsborrel of tijdens de lunch spreek je net zo makkelijk met de de directie als met je directe collega’s.

Wat breng je mee?

Je bent vriendelijk, gastvrij en hebt een talent voor het organiseren en plannen van evenementen. Je kan goed zelfstandig werken, je pakt van nature zelf dingen op, en denkt graag in oplossingen. Pro-actief noemen we dat. Horeca-ervaring is in deze minder belangrijk, bier tappen kan je tenslotte leren.

Als je bij ons komt werken verwachten we dat je de diploma's Sociale Hygiëne en BHV behaalt of al op zak hebt. Uiteraard op onze kosten indien nodig.

Wat bieden wij jou?

Enthousiast?

Solliciteer dan nu! Stuur je motivatiebrief en cv naar vacature@bit.nl. Je kan je sollicitatie richten aan Alex Bik.

Wil je eerst nog meer weten over de functie of over BIT? Bel dan even naar 0318 648 688, we staan je graag te woord.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.