Vacature Netwerk Engineer

Wij zoeken een Netwerk Engineer!

Het Network Operations Center (NOC) van BIT bestaat uit een groep engineers die er samen voor zorgen dat het netwerk van BIT optimaal blijft presteren. Dit netwerk bestaat uit points of presence in een aantal Amsterdamse datacenters, in Frankfurt, Londen en uiteraard in onze eigen datacenters in Ede.

Vacature Netwerk Engineer

Omdat het netwerk van BIT blijft groeien willen wij ons team versterken met een ervaren Netwerk Engineer.

In deze rol ben jij verantwoordelijk voor:

Ook is het NOC verantwoordelijk voor het toekomstbestendig houden van het netwerk en de netwerkgerelateerde diensten van BIT. Dit wordt onder andere gedaan door het ontwikkelen van nieuwe diensten en tools voor support, visualisatie en automatisering, maar ook door het ontwerp van ons netwerk continu te verbeteren. Daarnaast ontwerpen, bouwen en onderhouden we hoogwaardige set-ups voor onze klanten, waarbij veel maatwerk wordt toegepast om tot de beste oplossing te komen. Aangezien wijzigingen niet altijd overdag plaats kunnen vinden, voeren we deze incidenteel, net als onderhoud, ook buiten kantooruren uit.

We werken veel en graag met apparatuur van onder andere Juniper, Arista, MRV en F5, maar natuurlijk zijn merken als Cisco, Unifi, Extreme en Fortinet ons ook niet onbekend. Om ons leven makkelijker te maken proberen we veel dingen te automatiseren met behulp van Ansible en Python. Andere tools waar we veel mee werken zijn onder andere Git, Observium en Grafana. Waar mogelijk proberen we gebruik te maken van open source tools en oplossingen.

Wat bieden wij jou?

Wij willen natuurlijk dat jij je werk zo goed mogelijk kunt doen in een prettige omgeving. We bieden jou een inspirerende locatie om te werken, maar ook:

 

Benieuwd?

Wil je meer weten over wat onze netwerk engineers doen, hoe ze te werk gaan of wat de vacature inhoudt? Neem dan gerust contact met ons op via vacature@bit.nl of 0318 648 688. Ook kun je je vragen stellen via een live videocall met een van onze medewerkers. Dit gesprek kun je inplannen door een mail te sturen naar vacature@bit.nl.

Interesse om ons team te versterken?

Stuur dan je sollicitatiebrief en cv naar vacature@bit.nl. Je kan je sollicitatie richten aan Teun Vink. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld (echt niet!).