BIT-2A upgrade: Nieuwe koelmachines

BIT-2A upgrade: Nieuwe koelmachines

17-03-2023 13:57:24

2023.03.17 Koelmachines-website.jpg

We gaan nieuwe koelmachines installeren voor BIT-2A. Zowel de machines als het leidingwerk worden vervangen. Uiteraard zorgen onze datacenter engineers ervoor dat alles soepel verloopt en dat de temperatuur in het datacenter goed in de gaten wordt gehouden.

Tijdens deze upgrade koppelen we het koelsysteem van BIT-2A tijdelijk aan dat van BIT-2BCD. Het systeem van 2BCD heeft voldoende capaciteit om ook BIT-2A van koeling te voorzien.

Vandaag werden de oude machines van het dak gehaald met een hijskraan, wat natuurlijk voor wat leuke plaatjes zorgt.

Waarom vervangen?

De oude koelmachines lopen tegen het einde van hun economische levensduur aan, dus sturen we ze met pensioen.

De nieuwe koelmachines hebben bijna hetzelfde vermogen als de oude, met één groot verschil: ze worden uitgelijnd op 40 graden in plaats van 32 graden. Dit betekent dat er minder energie wordt verbruikt, waardoor we besparen op de energierekening. Daarnaast wordt het leidingwerk aangepast, waardoor de nieuwe koelmachines redundanter zijn dan de oude. Dit maakt onderhoud eenvoudiger omdat delen makkelijk kunnen worden afgesloten en omgeleid zonder dat dit effect heeft op de werking van de machines.

We gooien de oude machines natuurlijk niet zomaar weg. Ze zijn nog prima geschikt voor panden die minder koelkracht vereisen dan een datacenter. De oude koelmachines worden doorverkocht en dus hergebruikt, wat duurzamer is dan ze naar the great scrap heap in the sky te sturen.

Al met al zorgt deze upgrade voor betere koeling in BIT-2A, minder energieverbruik en meer redundantie. Lekker bezig dus.