Vacature Netwerk Engineer

Wij zoeken een Netwerk Engineer!

LET OP: Dit is een oude vacature en is dus al vervuld! Ga voor het up-to-date overzicht van open vacatures naar bit.nl/vacatures

Het Network Operations Center (NOC) van BIT zoekt een nieuwe collega. Het team bestaat uit vier engineers en gezamenlijk bepalen zij onder andere hoe het netwerk zich ontwikkelt, welke technieken er gebruikt worden en welke apparatuur ingezet wordt. Ze voeren wijzigingen door op ons netwerk en die van onze klanten.

We vinden het belangrijk dat onze klanten erop kunnen vertrouwen dat wij ze de beste oplossingen bieden, nu en in de toekomst. Er is daarom veel ruimte om je te verdiepen in nieuwe ontwikkelingen en die in productie te brengen. In een wat verder verleden ging dat bijvoorbeeld over IPv6, een aantal jaren geleden over RPKI en de laatste tijd ligt de focus vooral op network automation en VXLAN/EVPN.

Omdat het relatief kleine team verantwoordelijk is voor alle aspecten van onze netwerk gerelateerde dienstverlening zoeken we iemand die het leuk vindt om afwisselend werk te doen en die zelfstandig keuzes weet te maken. Veel van onze collega's zijn eigenwijs, maar niet koppig. We doen daarom de dingen vaak op onze eigen manier, maar proberen een 'not invented here' mentaliteit te voorkomen. BIT wordt vaak activistisch genoemd en dat past ons ook wel. We staan voor een veilig, open en vrij internet en dat blijft niet alleen bij woorden. We staan, met anderen in de sector, aan de wieg van initiatieven zoals NBIP's NaWas (anti-DDoS), de NLNOG Ring (network health tooling), AbuseIO's open source software (anti-abuse), maar ook de gewonnen rechtszaak tegen de bewaarplicht.

Ons netwerk bestaat uit points of presence in een aantal Amsterdamse datacenters, in Frankfurt, Londen en uiteraard in onze eigen datacenters in Ede. We werken op dit moment veel en graag met apparatuur van onder andere Juniper, Arista, ADVA en F5, maar natuurlijk zijn merken als Cisco, Unifi en Fortinet ons ook niet onbekend. Om ons leven makkelijker te maken proberen we veel dingen te automatiseren met behulp van Ansible en Python. Andere tools waar we veel mee werken zijn onder andere Git, Observium en Grafana. Waar mogelijk proberen we gebruik te maken van open source tools en oplossingen. We staan open voor introductie van andere hardware, software en tooling in ons netwerk.

Wij willen ons team versterken met een ervaren Netwerk Engineer, iemand die mede-verantwoordelijk wil worden voor:

Ook is het NOC verantwoordelijk voor het toekomstbestendig houden van het netwerk en de netwerk gerelateerde diensten van BIT. Dit wordt onder andere gedaan door het ontwikkelen van nieuwe diensten en tools voor support, visualisatie en automatisering, maar ook door het ontwerp van ons netwerk continu te verbeteren. Daarnaast ontwerpen, bouwen en onderhouden we hoogwaardige set-ups voor onze klanten, waarbij veel maatwerk wordt toegepast. Omdat wijzigingen niet altijd overdag plaats kunnen vinden, voeren we deze incidenteel, net als onderhoud, ook buiten kantooruren uit.

Onze NOC engineers hoeven echter niet alleen op elkaar te vertrouwen voor deze werkzaamheden. Er wordt nauw samengewerkt met onze (linux) systeembeheerders en software ontwikkelaars. Dat zijn directe collega's waar ook direct mee overlegd wordt en gezamenlijk projecten mee opgepakt worden. Omdat zowel collega's als klanten op onze keuzes en werkzaamheden moeten kunnen vertrouwen zijn er voor bepaalde taken procedures afgesproken, maar tegelijkertijd zijn we wars van bureaucratie en hiërarchie. Papierwerk en rapportages waar handig dus en niet omdat het moet.

Vacature Netwerk Engineer

Wat bieden wij jou?

Wij willen natuurlijk dat jij je werk zo goed mogelijk kunt doen in een prettige omgeving. Bij BIT geven we je de ruimte om je werk echt op jouw manier te doen, maar ook:

 

Benieuwd?

Wil je meer weten over wat onze netwerk engineers doen, hoe ze te werk gaan of wat de vacature inhoudt? Neem dan gerust contact met ons op via vacature@bit.nl of 0318 648 688. Ook kun je ons vragen stellen via een videocall. Dit gesprek kun je inplannen door een mail te sturen naar vacature@bit.nl.

Interesse om ons team te versterken?

Stuur dan je sollicitatiebrief en cv naar vacature@bit.nl. Je kan je sollicitatie richten aan Teun Vink (teamleider NOC). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld (echt niet!).