Er zit schot in de nieuwbouw van datacenter BIT-2BCD!

Er zit schot in de nieuwbouw van datacenter BIT-2BCD!

28-04-2009 11:23:55

De nieuwbouw van datacenter BIT-2BCD verloopt nog steeds erg voorspoedig. In onze vorige blog meldden we al dat de kelder (BIT-2B) al een heel eind was. Inmiddels hebben we het hoogste punt bereikt.

De wanden van de bovenste twee verdiepingen zijn gemaakt van prefab wanddelen. In de kelder is er voor gekozen om de wanden te maken door een bekisting te timmeren en deze vol te gieten met beton. Voordat de wanddelen worden geplaatst, wordt de metaalconstructie in de onderliggende verdieping gehesen waar betonnen vloerdelen bovenop komen. Hier komt een druklaag overheen van gewapend beton. Tot slot wordt deze vloer gevlinderd, zodat een glad oppervlak ontstaat.

Inmiddels ligt de bovenste laag gewapend beton erop en zijn de bouwers op het dak bezig met de constructie waar de koelmachines op komen te staan. We zijn dus al een heel eind!

Het grootste deel van de kozijnen is geplaatst en de binnenmuren zitten erin. Langs de buitenmuren staat inmiddels een steiger en er is begonnen met het metselwerk. Binnenkort zal de gevelbeplating worden ingemeten en dan kan ook die gemonteerd worden.

Op het gebied van installaties zijn er ook al dingen zichtbaar. Aangezien we de installaties per verdieping op laten leveren zullen er nu alleen nog buizen voor het water van de koeling van het dak naar de kelder lopen. In de kelder liggen op dit moment al twee ringen voor aanvoer en retour van water, dus het koude water om de lucht te koelen en het gebruikte (opgewarmde) water wat weer gekoeld moet worden. Vanwege de grote hoeveelheid water die straks rondgepompt moet worden om alle drie de verdiepingen te voorzien van koelwater zijn de buizen zo groot dat ze net onder de computervloer passen.

Inmiddels hebben we het hoogste punt bereikt en gaan we op naar het moment dat het pand wind- en waterdicht is.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.