Waarom colocatie bijdraagt aan de digitale transformatie

Waarom colocatie bijdraagt aan de digitale transformatie

12-03-2018 13:50:00

De wereld is veranderd. Van de manier waarop werknemers werken tot klanten die alsmaar sneller bediend willen worden; de digitale transformatie dwingt organisaties om zich voortdurend aan te passen. Kunt u dit zelf allemaal aan? Of is het toch verstandig om eens aan colocatie te denken? In deze blog zet ik uiteen wat het belang van colocatie is in de digitale transformatie.

Geen business zonder continuïteit

Wat zijn de gevolgen als u niet meer bij uw ordersysteem kunt? Wat is de impact voor uw bedrijf als de stroom uitvalt? Wat gebeurt er als uw klanten steeds op een heel traag serviceweb inloggen, vanwege een verbinding die u niet kunt upgraden omdat die aan het maximum zit? Dit zijn scenario’s die u wilt vermijden. Zeker nu de afhankelijkheid van IT exponentieel toeneemt. Met colocatie bent u verzekerd van bedrijfscontinuïteit. Een datacenter beschikt immers over bewezen technologieën en de beste beheerspecialisten.

Daarnaast is internetconnectiviteit ook een vereiste voor de bedrijfscontinuïteit. Zeker in tijden van digitale transformatie. Echter is een internetverbinding geen standaardproduct. De kwaliteit van uw internettoegang is sterk afhankelijk van de manier waarop uw ISP de aansluiting op de wereld buiten het eigen netwerk geregeld heeft. Bij een datacenter hoeft u zich hier absoluut geen zorgen over te maken. Zij zijn vaak carrier-neutral, wat betekent dat een organisatie zijn netwerk helemaal naar de eigen eisen en wensen kan inrichten. Daarnaast kan er indien gewenst gemakkelijk en snel van netwerkprovider geswitcht worden. Een constructie met keuze uit meerdere carriers zorgt voor redundantie en flexibiliteit, waardoor u verzekerd bent van internetconnectiviteit.

Op- en afschalen als de business daar om vraagt

In tijden van de digitale transformatie zijn de mate van flexibiliteit en schaalbaarheid onmisbaar. Dit is een van de voordelen van colocatie. In uw eigen kantoorpand beschikt u zeer waarschijnlijk niet over een geschikte omgeving om servers en andere kritische bedrijfsapparatuur in te huisvesten. Naast het feit dat het hoge kosten met zich meebrengt om een eigen datacenter te bouwen, is het onmogelijk om eindeloos op en af te schalen op eigen locatie.

 

Specialistische kennis en expertise

Om mee te gaan in de digitale transformatie is het belangrijk om alle nieuwe technologieën bij te houden en op te volgen. Dit vraagt echter veel tijd en kennis. En die is er niet altijd, zeker niet wanneer u zich wilt focussen op uw core business. Binnen een datacenter werken tal van specialisten. Het personeel van een datacenter beschikt over vergaande kennis en expertise op verscheidene gebieden; van digitale technologieën tot stroom en van technische voorzieningen tot veiligheid. Zij worden continu getraind op deze aspecten, omdat dit hun core business is. Systemen worden hierdoor 24/7 zeer zorgvuldig en specialistisch gemonitord en veiliggesteld. Dit zorgt voor de continuïteit van IT-apparatuur.

Kortom, de digitale transformatie is voor veel organisaties een belangrijk doel. Colocatie is een middel om hier toe te komen. Want naast het garanderen van continuïteit en connectiviteit bent u bij colocatie ook verzekerd van allerlei security-aspecten, zowel op het gebied van informatiebeveiliging als fysieke beveiliging en brandbeveiliging. Waarom zou u zich nog langer druk maken om IT-voorwaarden als u de volle focus kunt leggen op uw eigen business?

IT-afdelingen die aan de basis staan van de digitale transformatie moeten goed nadenken over waar zij hun tijd en geld in investeren. Nog altijd wordt er teveel geïnvesteerd in het in de lucht houden van de IT-infrastructuur, terwijl resources beter ingezet kunnen worden ten behoeve van het verbeteren van de business. Het is verstandig dat zij zich eens verdiepen in colocatie. Zo zorgt u ervoor dat de digitale transformatie versnelt, zonder dat resources verspild worden.

Meer weten over colocatie?

Onze medewerkers zijn u graag van dienst. Stel uw vraag via sales@bit.nl of +31 (0)318 648 688.Door: Arjen Steinfort Schaap