BIT verhoogt netwerkcapaciteit en -beschikbaarheid met nieuwe switches

BIT verhoogt netwerkcapaciteit en -beschikbaarheid met nieuwe switches

09-05-2019 10:21:34

netwerk-firewall-switch-glasvezel-2.jpg

Arista switches vormen fundament voor groei en innovatie

Ede, 9 mei 2019 – Om de capaciteit en beschikbaarheid van het netwerk te verhogen, heeft BIT alle switches in zijn drie datacenters vervangen door Arista switches. Het nieuwe netwerk sluit aan bij de huidige tijdsgeest: het is een goede basis voor innovatie, voor BIT zelf en voor haar klanten. Met dit netwerk kan BIT nu en in de toekomst voorzien in de groeiende bandbreedtebehoefte. De nieuwe switches bieden daarnaast de mogelijkheid om het beheer en de configuratie van netwerkapparatuur verder te automatiseren.

In de huidige situatie zijn er vier tot acht switches per vloer geïnstalleerd, tegenover voorheen één of twee. Dit zorgt ervoor dat er eenvoudiger redundantie kan worden gerealiseerd. In totaal gaat het om 24 switches en ruim 800 verbindingen.

Teun Vink, Manager Netwerkbeheer bij BIT: “In het voortraject hebben we verschillende fabrikanten vergeleken en een Proof of Concept gedaan met een aantal partijen, waaronder Arista. We zijn in 2017 aan de slag gegaan met de productieomgeving, waarin bijvoorbeeld monitoring, probleemoplossing, supporthandleidingen en facturatie van dataverkeer zit. Afgelopen jaar zijn we gestart met de uitrol van dit project. Eerst hebben we BIT zelf naar het nieuwe netwerk verhuisd, om te onderbouwen dat we op deze oplossing vertrouwen. Daarna hebben we onze klanten overgebracht. De nieuwe switches van Arista bieden een flexibele oplossing die de wensen van klanten beter mogelijk maakt.”

Meer weten over ons netwerk?

Of wilt u eens een kijkje nemen in onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.