Spoedonderhoud glasvezelverbinding BIT-1 - Equinix AM7

Spoedonderhoud glasvezelverbinding BIT-1 - Equinix AM7

17-02-2023 00:00:00 - 17-02-2023 06:00:00

Urgentie: Spoed
Tijdsvenster: 17-02-2023 0.00 - 6.00 uur
Getroffen diensten:
- internettoegang
- wavelengths over de genoemde verbinding 
Verwachte impact:
- internetverkeer wordt automatisch omgeleid via andere paden
- wavelengths van klanten worden voor enkele minuten onderbroken
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer:184238

Samenvatting:

Onze DWDM-kit in BIT-1 heeft een defecte management interface waardoor wij geen meetwaarden uit kunnen lezen. Wij zullen deze in dit onderhoud vervangen. Als gevolg hiervan zullen alle waves die via deze verbinding lopen enkele minuten onderbroken worden. Internetverkeer wordt automatisch omgeleid via andere paden.

Details:

Tijdens dit onderhoud zullen wij alle verbindingen voor waves van BIT en klanten van BIT één voor één overzetten naar een spare unit.
Update geplaatst op 17-02-2023, 2.00u
Helaas bleek dat met het plaatsen van de spare DWDM-kit een aantal kanalen van BIT zelf niet goed functioneerden. Na een aantal tests uitgevoerd te hebben, hebben we besloten te verbindingen terug te plaatsen naar het chassis waarvan management niet goed functioneert. We hebben wél metingen van het chassis aan de andere kant van de glasvezel, waardoor we wel een goed beeld kunnen blijven vormen van de status van de DWDM-verbindingen. Met onze leverancier zal een vervolgtraject voor beide DWDM-kits besproken gaan worden. Eventuele acties die hieruit volgen zullen in een nieuw, nog aan te kondigen onderhoudsvenster uitgevoerd gaan worden. Hiermee zijn de werkzaamheden in dit onderhoudsvenster afgerond.