Spoedonderhoud Ceph storage cluster

Spoedonderhoud Ceph storage cluster

23-02-2023 00:00:00 - 23-02-2023 07:00:00

Urgentie: Spoed
Getroffen diensten:
- Shared storage
- Shared hosting
- E-mail
Verwachte impact:
- Verminderde redundantie
- CephFS shared filesystem zal, mogelijk meermaals, kortstondig niet beschikbaar zijn
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 184090


Samenvatting:

Van donderdag 23 februari 0.00 tot en met 7.00 uur zullen engineers van BIT onderhoud uitvoeren aan het Ceph storage cluster. Klanten met een CephFS shared filesystem en / of een shared hosting website zullen deze, mogelijk meermaals, kortstondig als niet beschikbaar ervaren.

Details:

Het Ceph cluster wordt voorzien van een software upgrade. Tijdens het onderhoud zal CephFS gedurende korte tijd, mogelijk meerdere keren, niet beschikbaar zijn. Dit onderhoud stond eigenlijk gepland voor 24 februari, maar wordt een dag naar voren gehaald. Dit omdat wij tegen een aantal beperkingen aanlopen in de huidige versie, welke impact hebben op de functionaliteit van CephFS. Deze worden met de software upgrade verholpen waardoor wij sneller een stabiele omgeving tot stand brengen. Het venster voor 24 februari blijft nog open staan. Als blijkt dat bij het onderhoud van aankomende nacht alles succesvol kan worden afgerond zal het venster voor 24 februari komen te vervallen.

Update geplaatst op 23-02-2023, 1:55u:

Het complete onderhoud is succesvol uitgevoerd en afgerond. Het onderhoudsvenster voor 24 februari komt hierdoor ook te vervallen.