Blackbuilding noodstroomtest BIT-1

Blackbuilding noodstroomtest BIT-1

05-12-2023 05:00:00 - 05-12-2023 09:00:00

Urgentie: Gepland
Getroffen diensten: Colocatie BIT-1
Impact: Netspanning BIT-1
Klantactie vereist: Nee
Referentienummer: 188355

Samenvatting:

Op dinsdag 5 december tussen 5.00 en 7.00 uur zullen wij een blackbuilding noodstroomtest bij BIT-1 uitvoeren.

Details:

Tijdens dit onderhoud zullen wij gedurende 60 minuten de inkomende spanningsbron voor de gehele locatie BIT-1 afschakelen om vervolgens de noodstroomvoorziening te testen. Bij deze test zullen er op alle benodigde locaties engineers van BIT aanwezig zijn om het functioneren van de noodstroomvoorziening te controleren en, waar nodig, in te grijpen. In de dagen voorafgaand aan het onderhoud zal er een extra handmatige diepe batterij-ontlaadtest uitgevoerd worden. Dit omdat we tijdens de test ook op batterij draaien voordat we omschakelen naar de aggregaten. Deze test wordt beurtelings op beide feeds uitgevoerd. Tijdens het onderhoud is continu één van de twee dieselaggregaten beschikbaar. Eén aggregaat levert voldoende vermogen om eventuele storingen in de reguliere stroomvoorziening op te vangen.

 

Update 06:55:

Tijdens de blackbuilding noodstroomtest, bij de stap van het terugschakelen naar de reguliere stroomvoorziening is er een probleem gedetecteerd. Mogelijk moeten de zekeringen in de trafo vervangen worden. Er is contact geweest met de leverancier (Liander), deze is naar verwachting binnen 2 uur op locatie. We hebben derhalve het onderhoudsvenster verlengd naar 10:00. Er is geen onderbreking in de stroomvoorziening, we draaien momenteel op de noodstroomvoorziening.

 

Update 08:51:

De leverancier (Liander) heeft op locatie de zekeringen in de trafo vervangen, er is succesvol omgeschakeld naar netspanning. We sluiten hiermee het onderhoud.