Diesel powerrrrrrr!

Diesel powerrrrrrr!

24-06-2008 11:03:05

Dinsdagavond 17 juni rond 23.30 uur komt onze dieselaggregaatleverancier Bredenoord met een grote vrachtauto met twee 800kVA dieselaggregaten en een auto met gereedschap het terrein op rijden. Vervolgens wordt het plan van aanpak even kort besproken met de van BIT aanwezige datacenter beheerders.

Deze nacht zullen de twee aggregaten die het datacenter BIT-2 van stroom voorzien als de netspanning wegvalt vervangen worden door twee aggregaten die meer vermogen kunnen leveren. Deze zwaardere aggregaten zijn nodig omdat door de groei van het aantal klanten in BIT-2 er meer stroom verbruikt wordt.

Klokslag 00.00 uur op woensdag 18 juni. Eén van de twee aggregaten wordt losgehaald en er wordt plaats gemaakt voor een aggregaat van 800kVA. Nadat het oude 600kVA aggregaat naast de vrachtauto is gezet wordt omstreeks 01.00 uur het 800kVA aggregaat op zijn plek getakeld. Om het zo netjes mogelijk te houden worden alle aansluitkabels eerst uitgerold. Hierna is de bekabeling zorgvuldig aangesloten.

Nu is het tijd voor het tweede aggregaat. Als deze van de aanhanger wordt gehaald, is men ook bezig met het 600kVA aggregaat los te koppelen. Exact dezelfde actie als bij het eerste aggregaat wordt uitgevoerd. Rond 03.05 uur staat ook het andere aggregaat op zijn plaats. De kabels worden hierna aangesloten. Omdat de 2 dieselaggregaten synchroon met elkaar lopen moet dit worden ingesteld. Nadat dit gedaan is worden de aggregaten getest. Beide aggregaten draaien rustig en goed. Rond 04.00 uur wordt een test gedaan zoals elke derde dinsdag van de maand gedaan wordt; de netspanning wordt uitgeschakeld. Als de zekeringen eruit zijn starten beide aggregaten binnen enkele seconden op. Omdat één aggregaat het hele datacenter moet kunnen voeden wordt één aggregaat uitgezet. Deze actie wordt ook herhaald bij het andere aggregaat. Hiermee wordt ook het synchroon gedeelte getest. Ook deze test verloopt succesvol.

Rond 04.15 uur zijn alle tests gedaan, en zijn we van 2 x 600kVA naar 2 x 800kVA gegaan.

Wil je meer weten over onze stroomvoorziening?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.