De brandweer snuffelt in de datacenters van BIT

De brandweer snuffelt in de datacenters van BIT

23-01-2009 11:07:25

Na de brandblussing op 6 juni 2008 in datacenter BIT-2 hebben we geconstateerd dat onze procedures en het aanvalsplan van de brandweer op een aantal punten verbeterd kunnen worden. De afgelopen maanden heeft BIT samen met de brandweer overleg gevoerd om te kijken op welke manier we verbeteringen kunnen doorvoeren.

Een belangrijk punt daarbij is het personeel van de brandweer op de specifieke eisen van de datacenters van BIT voor te bereiden. Hiervoor hebben wij twee dagen gepland met  het personeel van de brandweer waarin zij datacenter BIT-2 kunnen zien. Gisteren was de eerste van die informatiedagen. De brandweer heeft daarbij achtergrondinformatie gekregen over het datacenter en de wensen en eisen van BIT omtrent het aanvalsplan van de brandweer. Het zo snel mogelijk weer inschakelen van de koelinstallatie na een eventuele blussing is daarvan een voorbeeld.

Naast deze twee informatiedagen voor de brandweer zal er, zodra de nieuwbouw af is, een grote oefening gepland worden. Hierbij zal een echte brand in samenwerking met zowel de brandweer als het BIT personeel gesimuleerd worden.

Wil je meer weten?

Of wil je een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.