Spoedonderhoud vervanging core routers Ede

Spoedonderhoud vervanging core routers Ede

23-03-2016 00:00:00

Op woensdag 23 maart tussen 0.00 uur en 6.00 uur vindt er spoedonderhoud plaats aan onze core routers in Ede. Dit naar aanleiding van de grote netwerkstoring van 7 maart. Tijdens dit onderhoud zullen beide core routers om beurt gecontroleerd worden vervangen door nieuwe, veel krachtigere exemplaren. Met het vervangen van deze routers zijn wij ervan overtuigd dat de problemen die optraden bij de eerder genoemde storing tot het verleden behoren.

Hoewel er geen verstoring wordt verwacht, kunnen er enkele korte onderbrekingen worden bemerkt tijdens het overschakelen. Klanten met BGP-koppelingen zullen tijdens dit onderhoud onderbreking van hun BGP-sessie(s) ervaren.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via support@bit.nl.


Update geplaatst op 23-03-2016, 14.15

Tijdens bovenstaand aangekondigd spoedonderhoud zijn beide core routers vervangen door krachtiger exemplaren. Door het vervangen worden ook vele route updates gegenereerd, de nieuwe routers blijken deze load vele malen sneller af te handelen. Problemen zoals deze zich op 7 maart voor hebben gedaan zullen zich niet meer voor kunnen doen.

Voor bepaalde routing setups blijkt na het onderhoud het automatische omschakelen van actieve router niet correct te functioneren. De beperkte groep klanten die gebruik maken van deze routing setups zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Helaas is dit probleem niet aan het licht gekomen tijdens uitgebreide controles en tests voorafgaand aan het onderhoud. De reden daarvoor is dat de specifieke situatie waarbij dit nieuwe probleem optreedt, niet te testen is zonder impact op levering van de dienst. Wij willen benadrukken dat het handmatig overschakelen wel werkt. Een dergelijke handmatige omschakeling is voorbereid en alleen noodzakelijk bij incidenten in het netwerk. Voor klanten die geen gebruik maken van deze specifieke routing setups en die dus ook niet persoonlijk door ons hierover geïnformeerd zijn, werkt het automatisch omschakelen wel correct.

Bovenstaand probleem wordt op dit moment samen met de router fabrikant gedebugged. Om het probleem verder te debuggen en/of op te lossen zal het noodzakelijk zijn om donderdag 24 maart tussen 0.00 uur en 07.00 uur opnieuw spoedonderhoud uit te voeren. Hierdoor kunnen enkele korte onderbrekingen worden bemerkt. Indien noodzakelijk zal in volgende nachten opnieuw spoedonderhoud uitgevoerd worden dat ook als zodanig aangekondigd zal worden.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Care op 0318 648 688 of via support@bit.nl.