Virtuele servers: gebruik de kracht van de cloud | BIT

Virtuele servers

Bij BIT staan we stevig met beide benen op de grond, ook terwijl we met ons hoofd een flink deel van de tijd in de ‘cloud’ doorbrengen. We zijn ons er terdege van bewust dat een degelijke infrastructuur onontbeerlijk is voor een stabiele omgeving, ongeacht de naam die eraan gegeven wordt: een cloud, een VPS of een virtuele server.

Cloudinfrastructuur

Virtuele servers bieden vele voordelen, zoals het delen van resources, cloning en hoge beschikbaarheid door fail-overtechnieken. BIT levert niet alleen losse servers op zijn virtualisatieplatform, maar ook 'resource pools'. Een resource pool geeft toegang tot een vast ingestelde maximale hoeveelheid geheugen, processors en schijfruimte. Die resources kunnen door de klant zelf verdeeld worden over een zelf in te stellen aantal virtuele servers.

Redundantie

Net als fysieke servers zijn ook virtuele servers te loadbalancen. Met loadbalancing van BIT kunnen meerdere servers dezelfde applicatie actief serveren. Virtuele servers achter onze loadbalancers worden in twee geografisch gescheiden datacenters geactiveerd. Bij uitval van een enkele server, fysiek of virtueel, blijft de applicatie dus beschikbaar.

Alle virtuele servers op de infrastructuur van BIT worden geleverd als high availability servers. Bij uitval van een fysieke server waar meerdere virtuele servers op draaien, worden de getroffen virtuele servers overgezet naar een andere fysieke server. Bij BIT kiezen we immers altijd voor hoge beschikbaarheid.

Die hoge beschikbaarheid uit zich ook in de manier waarop de storage voor virtuele servers geregeld is: niet met lokale schijven op de fysieke server, maar in de vorm van centrale storage. En dan niet in een enkelvoudige centrale storage, maar met twee NetApp-filers in MetroCluster. Alle virtuele servers staan - uiteraard - altijd op twee opslagsystemen in twee verschillende datacenters.

Wilt u meer weten?

Meer informatie over onze producten en diensten of hoe u uw data en applicaties veilig kunt onderbrengen in onze high end datacenters? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: +31 (0)318 648 688 of sales@bit.nl

Meldingen