Loadbalancing voor maximale prestaties

Loadbalancing

Als uw applicatie de hoogst mogelijke beschikbaarheid en snelheid vereist, of als uw applicatie grote hoeveelheden verkeer moet verwerken, stelt BIT zijn F5 Big-IP loadbalancers beschikbaar.

De F5 Big-IP serie is de industriestandaard op het gebied van loadbalancers. U zorgt voor uw applicatie, wij zorgen ervoor dat uw applicatie altijd en razendsnel beschikbaar is. Er is geen noodzaak om in eigen, peperdure loadbalancers te investeren. BIT heeft ze al staan - en omdat deze resources gedeeld worden, kost het gebruik ervan u een fractie van de kosten voor eigen loadbalancers. Omdat er geen specifieke configuratie-eisen aan uw applicatie gesteld worden, kunt u loadbalancing inzetten zonder in extra kennis te moeten investeren.

Door gebruik te maken van SSL-offloading op de loadbalancers kunnen de achterliggende webservers ontlast worden. Bovendien hoeft u geen prijzige SSL-certificaten aan te schaffen voor alle afzonderlijke webservers.

Redundantie

De loadbalancers van BIT zijn in een active-passive set-up geplaatst, gesplitst over twee geografisch gescheiden datacenters. Als de actieve loadbalancer uitvalt, detecteert de passieve loadbalancer dit direct. Daarna wordt binnen enkele seconden alle verkeer door deze loadbalancer overgenomen.

De loadbalancers bieden vanzelfsprekend ook bescherming tegen uitval van een of meer servers uit het cluster waarop de geload balancete applicatie draait. Op een server in het cluster kan dus onderhoud uitgevoerd worden zonder dat dit de applicatie onbereikbaar maakt. Net als de loadbalancers kunnen servers in een cluster in twee verschillende datacenters geplaatst worden. Het is ook mogelijk om servers buiten het netwerk van BIT in uw cluster op te nemen. Handig, als u ook applicatieservers in uw eigen of in een ander datacenter geplaatst heeft.

SSL-offloading

Een met SSL beveiligde applicatie moet al het verkeer decrypten en encrypten; met veel bezoekers kan dat een aanzienlijke impact hebben op de systemen. Onze loadbalancers hebben dedicated hardware waarmee cryptografie versneld wordt. Door de loadbalancer het SSL-werk te laten doen, krijgen de servers gewoon 'plain text' verkeer. Zo kunnen we ook bijvoorbeeld meerdere servers achter één SSL-certificaat plaatsen. Bovendien kan al het verkeer op de loadbalancers door iRules geredirect worden naar de secure variant van het protocol, bijvoorbeeld van HTTP naar HTTPS.

Snelheid en sessie persistence

Naast het voordeel dat verkeer over meerdere servers verdeeld wordt, zorgen loadbalancers ook voor snelheidswinst. Gebruikers van uw applicatie worden naar de server gestuurd die het snelste reageert, of naar de server met de minste load; maar ook andere loadbalancing algoritmes zijn mogelijk.

De loadbalancers zijn verder uitgerust met dedicated hardware voor compressie van het verkeer. De applicatieservers hebben hierdoor minder bandbreedte te verwerken. De gebruikers van de applicatie merken dit in snelheidswinst door lagere laadtijden.

De loadbalancers houden ook sessies bij elkaar. Een gebruiker die op een bepaalde server uit is gekomen, zal gedurende de sessie op diezelfde server uit blijven komen. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld van belang bij webshops, waarbij een bezoeker een 'winkelmandje' aan het vullen is en vervolgens alle boodschappen afrekent.

Beveiliging

Protocolinspectie op de loadbalancers zorgt ervoor dat alleen dat type verkeer doorgelaten wordt dat verwerkt moet worden door de applicatie. De loadbalancers bieden hiermee al een eerste bescherming tegen verschillende typen aanvallen. Dedicated firewalls tussen de loadbalancers en de applicatieservers krijgen hierdoor veel minder verkeer te verwerken.

Dedicated loadbalancers

In bepaalde situaties, bijvoorbeeld omdat er striktere beveiligingseisen worden gesteld, kan er behoefte zijn aan eigen dedicated loadbalancers. BIT biedt u de mogelijkheid om uw eigen fysieke of virtuele loadbalancers aan te schaffen en te laten beheren door onze specialisten.

Wilt u meer weten over loadbalancing?

Of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.